藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tako and Sukie
打印 上一主題 下一主題

有冇人打算明年結婚呀 [複製鏈接]

Tomato

都唔知點安慰你好......世事往往就是這麼無奈......希望你可以盡快重拾心情啦!!!
你令我想起我們的遭遇都有些相似我老公的公公在我們結婚前一個月去了........
傷心之餘還算幸運如果他遲幾日去我們連婚都不能結到時要改酒席改所有嘢....

我都唔駛改期 但始終有遺憾 佢同公公一早已經買左嫁妝比我 但係佢地唔可以親手幫我戴上!

好掛住佢呀! 而家淨返 女麻 女麻 一個 要更加錫佢!

冇錯都係嗰一句"珍惜眼前人"唔好再同屋企人吵架大家互相愛護忍讓多點遷就老人家畢竟可以孝順他們的日子實在不多!!!

禽流感呀!唔知到時有無雞食呢???

Planned to get marry w/ my honey this year in Japan Okinawa....and planned to buy the Cartier wedding ring....but no size....too bad.

嘩!好有錢呀................... :shock:

[quote:627dea78cd="Tomato"]禽流感呀!唔知到時有無雞食呢???[/quote]

田雞 ...

我細妹話係................素雞

[quote:ea9be7e035="Hotcake"]擺酒當然係搵Hotel好啦!價錢貴美心小小但會送很多包括Benz租用3小時婚紗相套餐酒店請帖餐前小食及飲品蜜月套房一晚免費泊車席上酒水任飲等等多項優惠.

我和老公在2002夫妻日結婚係旺角帝京酒店擺酒每圍大約$6000但我們都覺得極之值得因為個場真係相當唔錯好grant樓底很高場地大無柱位在場中加上一幅大落地玻璃正!!!食物都唔差服務亦唔錯賓客大都好評.而且酒店地點好交通方便大家可以考慮考慮!!!

黃金海岸個場都幾好不過太遠雖然席後有幾架旅遊車送賓客到某幾個指定地點但始終唔係幾方便.其實每年係婚紗展上都有很多酒店在場promote大家可以先格價.

ps:一個華麗的酒席場地可以令一對新人有一個難忘的回憶! [/quote]
請問帝京係咪中菜廳即帝京軒? 因我的同事將會在那裡擺酒..
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

to tomato
I am planning to get married in Mar 05. plan to have banquet in 帝京 .
帝京is good. I have been there for my friend's wedding. the venue is perfect.
結婚買樓要用好多好多好多$$$$$$$$$$好慘呀無$$$$$$$$$呀!
45B的Lily and Kendell