藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: olay
打印 上一主題 下一主題

公平對待業主也公平對待恆昌...意見 [複製鏈接]

[quote:3235aa37ff="Ice"]你個 staff 係男定女? [/quote]

不是太年輕 又未到中年0既男人!

哈哈.... :
quote "ICE" " 仲可能可以得到意外既"jetso" 呢 (呢期興呢個 term 呀 XD)"

各位兄弟姊妹好耐冇見,

冇上來很耐最近見到大家為恆昌揀傢俬感到很苦惱。雖然我冇幫親套餐,但見到大家對恆昌有咁多意見,周日和啤啤到tuen mun八封一下,睇下係唔係咁差。以下為小弟的所見:

1. 地方大少: ok 啦,一間鋪有幾千尺,市中心來說已經很好。
2. 款式: 也不少,主人床都有三四款(當然未必有一款岩你),而燈飾也有很多(也有可能未必有一款岩你)
3. 顏色: 他們說有得改,都算係咁啦
4. 加錢項目: 眼見約七成的傢俱都有綠點,即是唔使加$。雖然有部份有d leung。但一分鐘一分貨,都ok啦。
5. 服務態度: 唔知,我們只係話約左係灣仔揀,所以他們冇理我地。但同場見到d鄰居揀時,他們都給了不少意見...

總括來說:
本人意見: ok啦,如果要我係唔加$的情況下揀晒全屋傢俱,我唸沒有問題
啤啤意見: 都可以,但是有些傢俱都未必揀到。始終只是一間鋪和出於同一系的設計師,如果要和其他公司,設計師或其他現成傢俱比。始終出街賣的可有多些選擇。

結論: 我們會用 38000(或更少)在街外選購,集各家之大成。

(晒左手$18蚊泊車tim :em06: )

[quote:13445b4e85="wychan"]各位兄弟姊妹好耐冇見,

冇上來很耐最近見到大家為恆昌揀傢俬感到很苦惱。雖然我冇幫親套餐,但見到大家對恆昌有咁多意見,周日和啤啤到tuen mun八封一下,睇下係唔係咁差。以下為小弟的所見:

1. 地方大少: ok 啦,一間鋪有幾千尺,市中心來說已經很好。
2. 款式: 也不少,主人床都有三四款(當然未必有一款岩你),而燈飾也有很多(也有可能未必有一款岩你)
3. 顏色: 他們說有得改,都算係咁啦
4. 加錢項目: 眼見約七成的傢俱都有綠點,即是唔使加$。雖然有部份有d leung。但一分鐘一分貨,都ok啦。
5. 服務態度: 唔知,我們只係話約左係灣仔揀,所以他們冇理我地。但同場見到d鄰居揀時,他們都給了不少意見...

總括來說:

本人意見: ok啦,如果要我係唔加$的情況下揀晒全屋傢俱,我唸沒有問題
啤啤意見: 都可以,但是有些傢俱都未必揀到。始終只是一間鋪和出於同一系的設計師,如果要和其他公司,設計師或其他現成傢俱比。始終出街賣的可有多些選擇。

結論: 我們會用 38000(或更少)在街外選購,集各家之大成。

(晒左手$18蚊泊車tim :em06: )[/quote]

linux 企鵝 ~ 好耐無見!  
灣仔恆倡招呼我地既 staff 幾唔錯架
款多唔多 就見仁見智  

[quote:3c43ce2b0e="Tomato"]各位鄰居 今日我左揀傢俬 好想同大家分享一下!

1. 整體來講 我對於今日恒昌那位sales的服務態度很滿意!雖然我唔知佢姓乜 (可能佢怕左我 所以由頭到尾無同我講佢姓乜!!)佢好幫得手 尤其有時我猶疑唔知揀乜好時 佢就解釋一次該件物件0既好用程度 又會比下意見!值得表揚呢!! (我不是賣廣告0架!)

2. 傢俬唔算多款 但係我都好輕易揀到 所以成個過程只係用左2個鐘!

3. 因為我好多野唔要 (例如細房床、書、梳妝台連椅.........)所以最後加大張床半吋 轉做油壓床都唔駛加錢. 只係加左1500蚊改過電掣位!

揀傢俬活動剛開始的時候 恒昌可能做得唔好 我諗佢地而家己有所改善了!希望大家都可以好似我一樣 揀得順順利利、開開心心! :em19:

今日好開心呀![/quote]

我都係所以十分同意你既講法
:em19: 人生得意須盡歡 莫使金樽空對月 天生我才必有用 千金散盡還復來