藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7709|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

公平對待業主也公平對待恆昌...意見 [複製鏈接]

HI HALES

我覺得你對傢俬套餐意見及立場都做得好好你的文彩也是我呢個站最好真的.我之所以咁勞氣....我有3個8-15歲仔女細房要3張床我十分願意再補錢給恒昌傢俬要求幫我訂做丁字床或曲呎床.....再加子母床仲想另外加做吊櫃因為細房放了咁多床就放唔落衣櫃......但恆昌就好似畀人地鬧到怕咁套餐內改都得另外補錢做多張床及吊櫃就怕怕.....職員很有禮貌咁叫我去第二間傢俬舖做我見到恆昌經理很想幫我做但又怕做又畀人話佢加人錢寧願送多1張單人床褥給我都唔做........你話呀.......我知間細房呎吋啊?......到收樓時再叫第二間傢俬舖做我仔女住邊度啊?.......睡地下啊......哎我地下係磚來....
哎....其實有生意邊個唔想做啊.....我咁勞氣係人有嘜唔好應該鬧...我同意....但..係又鬧唔係又鬧...鬧到人冢怕你.........好似我呢需要補錢訂做.........畀錢人....人地都寧願唔做........真失敗............恆昌而家態度畀我感覺就係套餐棟點改都得但對另外加錢做其它傢俬就怕怕.......不做...............
其實搞到咁樣大家話有咩好處呢冇得商量.........我就慘囉希望大家知道細房呎吋請話我知我係683呎我要訂做多張床畀我女.非常......非常.......唔該.

題外話.....其實我唔鍾意出來講既但我必須講出我良心話.

其實恆昌佢地本身有晒尺寸既資料 可以叫佢比張copy你. 佢地會幫到你架

至於訂做 我都有野要訂做 佢都肯喎 不過可能我訂做書桌比較簡單掛 佢冇唔想做 不過就講明要收樓後上去度尺先可以做 所以一定遲d先交到比我 都合理既

不過d職員&經理真係好似比人鬧到怕咁 我都覺得佢地好難做 所以我地果時都好合作 佢地都好好禮貌!! 大家好黎好去咪仲好!!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:9c21e2dd8c="H&H"]其實恆昌佢地本身有晒尺寸既資料 可以叫佢比張copy你. 佢地會幫到你架

至於訂做 我都有野要訂做 佢都肯喎 不過可能我訂做書桌比較簡單掛 佢冇唔想做 不過就講明要收樓後上去度尺先可以做 所以一定遲d先交到比我 都合理既

不過d職員&經理真係好似比人鬧到怕咁 我都覺得佢地好難做 所以我地果時都好合作 佢地都好好禮貌!! 大家好黎好去咪仲好!![/quote]

其實我都想訂造,不過我揀傢俬當日點都去唔到訂造個step. 而且還有很多detail尺吋要收樓當日才可以量度出來.

我都覺得我揀傢俬當日個staff都幾無奈. 始終她是無罪(打工) 只不過個package的出發點是揀傢俬、不是訂造傢俬....
只不過她好似收唔到我想訂造的意思,不斷努力叫我揀。 :!:

到現在我對恒昌的印象未到要他們退錢,只是想用那$39000全數來訂造傢俬。

在之前d post看到恒昌個吳小姐好似幾好人,而且我買樓個agent都聽過她講過可訂造的事,睇來我要找找她了解了解。
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

Re: 公平對待業主也公平對待恆昌...意見

[quote:21f4ce4cc8="olay"]HI HALES

我覺得你對傢俬套餐意見及立場都做得好好你的文彩也是我呢個站最好真的.我之所以咁勞氣....我有3個8-15歲仔女細房要3張床我十分願意再補錢給恒昌傢俬要求幫我訂做丁字床或曲呎床.....再加子母床仲想另外加做吊櫃因為細房放了咁多床就放唔落衣櫃......但恆昌就好似畀人地鬧到怕咁套餐內改都得另外補錢做多張床及吊櫃就怕怕.....職員很有禮貌咁叫我去第二間傢俬舖做我見到恆昌經理很想幫我做但又怕做又畀人話佢加人錢寧願送多1張單人床褥給我都唔做........你話呀.......我知間細房呎吋啊?......到收樓時再叫第二間傢俬舖做我仔女住邊度啊?.......睡地下啊......哎我地下係磚來....
哎....其實有生意邊個唔想做啊.....我咁勞氣係人有嘜唔好應該鬧...我同意....但..係又鬧唔係又鬧...鬧到人冢怕你.........好似我呢需要補錢訂做.........畀錢人....人地都寧願唔做........真失敗............恆昌而家態度畀我感覺就係套餐棟點改都得但對另外加錢做其它傢俬就怕怕.......不做...............
其實搞到咁樣大家話有咩好處呢冇得商量.........我就慘囉希望大家知道細房呎吋請話我知我係683呎我要訂做多張床畀我女.非常......非常.......唔該.

題外話.....其實我唔鍾意出來講既但我必須講出我良心話.[/quote]

正面批評可以post 負面批評也可以post 這已經是很公平地對待恆昌了
我唔明白點解你會覺得有人彈恆昌是對恆昌不公平. 而且本站是一眾參與了本
站討論的業主們的心聲 而不是恆昌的營業代表團 本站當然是以站內所有
members的利益作為優先考慮. 若任何人沒有証據證明之下 強說作出負面
批評的人是為了拿著數的話 請原諒在下不敢認同這是一種公平的行為.
本站立場已定 除非大多數業主覺得彈恆昌是錯誤的行為的話. 在此亦
沒有必要再因應這個問題在討論下去.

"寧願送多1張單人床褥給我都唔做........"

細房如果係碌架床 本身係跟兩張薄D cheap D 既床褥
我估咋 因為佢套餐 leaflet 寫細房係"兩"張床褥

做床方面 我既意見係你可以收樓時上去度呎寸
你而家先問定你細房d 恆倡傢俬點放 有幾大
到時收樓上去拎把呎度完再出去訂做就已經可以
同時間做 恆昌做好你成屋傢俬要兩個月 你去第度訂做床 夾到差唔多日子先叫佢上來 set 入房就得    咁你d 女咪唔使無床訓啦

[quote:53fa469ddc="olay"]HI HALES

題外話.....其實我唔鍾意出來講既但我必須講出我良心話.[/quote]

olay為左唔駛你再worry同埋大家可以 "發揮rc既團結精神"而我亦都係683'既我試下依家att.個 "尺寸圖"俾你呀 :mrgreen: 希望可以幫倒你la (其實呢個尺寸圖都係其他rc member post出黎架 大家真係好好架 :em11: 希望你可以對我地改觀la :em11: )
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

OLAY

我對你既情況有d意見

不如你同小朋友間房對調..........即你同你老公瞓細房..........3個小朋友瞓大房

細房 : 你造張4"床升高至窗台...........床下加櫃筒..........咁應該仲有位放衣櫃

大房 : 你有3個8-15歲仔女.........我唔知幾男幾女...........不過我覺得小朋友年紀都唔算細.............應該分開瞓有返d私人空間.............大房應該可以用櫃(唔到頂)再間開做套房..........一間房可以放一張碌架床/又將窗台做一張床另上面再加一張床做到好似丁字床咁..........另一間可再放一張床...............咁大家d空間都會多d..............

我呢d唔係專業意見.........可能唔work.............

可能你覺得我地成日係度鬧恆昌攪到其他加錢野唔攪................

以我個人經歷............我要求個間房櫃改間格.............佢地都話唔得............次次都係O個句"有6百幾個單位要攪.......趕唔切做比你".................咁你話我可以點...........錢就比晒............但又達唔到自己既要求...........

[quote:c197bb45a3="Teresa&Fai"]可能你覺得我地成日係度鬧恆昌攪到其他加錢野唔攪................

以我個人經歷............我要求個間房櫃改間格.............佢地都話唔得............次次都係O個句"有6百幾個單位要攪.......趕唔切做比你".................咁你話我可以點...........錢就比晒............但又達唔到自己既要求...........[/quote]

其實我地都好被動架 (希望join左furniture package既rc member可以好快噤解決問題la )係呢我send唔倒message俾你呀點解既 :?:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

[quote:801994f9de="Teresa&Fai"]可能你覺得我地成日係度鬧恆昌攪到其他加錢野唔攪................

以我個人經歷............我要求個間房櫃改間格.............佢地都話唔得............次次都係O個句"有6百幾個單位要攪.......趕唔切做比你".................咁你話我可以點...........錢就比晒............但又達唔到自己既要求...........[/quote]

個櫃個間格真係好唔好用!
唯有自己再想想法子買個膠櫃桶放下底放下衫...