藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: KK
打印 上一主題 下一主題

傢俬 [複製鏈接]

kk 我想知道 你係睇晒呢度 d posts 先出去揀傢俬定揀完先呢?
如果係睇完晒先去揀既 你好可能已經對恆昌唔會抱好大期待 咁結果你發覺得佢唔係大家講既咁差唔出奇.
我都係睇晒 d post 有晒心理準備先去 結果發現的確無想像中咁差.

我去左灣仔恆昌 發覺除左要揀傢俬套餐既人之外 好似無乜其家街外人黎睇.
我亦覺得 恆昌既舖唔細間 但講款同有既貨品的確唔夠其他傢俬舖咁多 (你去沙田既 grand century plaza - 希望無記錯個名 - 裡面既傢俬舖有既款仲多仲靚) 我屋企都正在裝修 我都去過好多傢俬舖 恆昌的確唔叫好好~

你話我地夾埋黎拎 jetso 你又好有立場. 你咁講 我反而覺得係你想突出你自己. 大家係度講 係有不滿 但同時可以令其他人作好準備 去爭取一 d 合理既要求.
發展商出名唔代表 d 咩 發展商講明業主係同恆昌簽合約 發展商係唔會負責 我去示範單位幾次 都無發展商既人同我去 sell 用恆昌.

恆昌既負責人郭生有睇呢個網 你點知佢唔係睇到我地既不滿之後先去改善態度?

我唔係話你唔岩 不過唔明你點解咁激氣. 仲有 凡事有兩面 正如火火話 有人讚恆昌 有人彈恆昌 你一下子話下成個網唔係咁好

[quote:ad025a7637="hales"]ice 你係咪講沙田中央廣場?
一來聽講好多間黑店(聽講咋...)
二來以前(99年) 我同屋企人有去睇過打算買傢私 不過
當時發覺以相同價錢來講 o的用料同手工就唔夠人好
不過自己決定呢...[/quote]

係呀 係沙田中廣
我又唔知有黑店喎~
我有去睇過 d 傢俬 一間間舖啦 有 d 價錢幾架 ok 喎~
料就唔知 因為我覺得同其他傢俬舖既差唔多~

Re: 傢俬

[quote:dcd53958b4="saga"]

大家去數下
in my case 有 D 大件野 = 細方衣櫃 = 細房床 = 細房書台 = 兩三個款
如果o個度有七件款 我即時道歉
或者佢有個秘密地方收埋左餘幾款 但佢 show 我睇可以揀既上述三樣野 應該無七款 佢唔 show 唔帶我去睇哂七款我又真係無佢乎呀 ~ 可能你係VIP
[/quote]

nonono  :em16:  in your case 我今日問時 細房衣櫃 = 無得揀 只有 display 個款咋  :mrgreen: 不過就可以轉色同鏡/玻璃位置~

佢今日係咁答我架~ 有得改 道歉有咩問題? 最後用既都係我地 一個道歉就換到一個更實用既櫃 咁我道多幾次 改多幾樣野 lu~ :p

[quote:0d4d1c4de2="小yen"][quote:0d4d1c4de2="Ice"]佢今日係咁答我架~ 有得改 道歉有咩問題? 最後用既都係我地 一個道歉就換到一個更實用既櫃 咁我道多幾次 改多幾樣野 lu~ :p[/quote]

唔好噤la大家都係為左將來好o者 "唔好傷倒和氣嘛" :em11:[/quote]

無傷和氣 我同 saga 同恆昌個 staff 不知幾好傾~
我只不過講個事實出黎~ 個 staff 係話我知除左 display果個 細房櫃係無款揀.
呢個係咪問題呢? 見人見智 我尋日就唔覺得好有問題 因為同個 staff 好好傾.

我只係想講 款 - 的確唔多 有人可能因此而唔滿意 但因為服務態度好 無款我都唔係咁介意.

我唔係為傷和氣而黎既 我只係將我見我感拎出黎同大家分享 亦都令將會揀傢俬既朋友有多 d 心理準備邊 d 可以爭取 邊 d 可能要補錢 邊 d 有不足o者