藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: KK
打印 上一主題 下一主題

傢俬 [複製鏈接]

有關恒昌傢俬:

1)當初買套餐前已游說款式多顏色多叫我不要怕會撞款.因大家設計唔同.冇話改少少會唔得.

2)吳小姐的服務態度好好的意見都中肯....

成件事都係對事因我們是消費者.
明天會再去灣仔睇吓再作打算啦! :em03:
目只近觀心能望遠

係唔係恒昌人都唔緊要
本身我冇join傢俬package
但有人鍾意有人唔鍾意都係正常wor.
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Re: Unfair

[quote:b25d14af86="KK"]嘩....今朝開機見有msg from rc.....以 為大家睇完有咩迎新儀式同我一齊分享...點知原來幾乎都係唔好o既野......

hales 你仲話佢地唔係話我 o個個candy(係唔係恆昌嘅人啊!) 是什麼話 擺明話我係臥底啦...... :evil: 我反睇過啦...原來佢係揀左又想退嘅....唔怪得我講d野佢咁唔鍾意啦....你仲話要砍我文!!!!!你地有無攪錯 有你地王見秋先生都應該留到係平機會 :em18: 另外o個個freshwit....仲肯定到我有股份.....係咪誹謗先...係咪要道歉先......有股份唔洗買藍晴灣啦去買貝沙灣啦 d 傢俬package晒仲好highclass潻.........

我都係想講番 d 事實出o黎o者......你地唔應該一有不同聲音就咁對人.......  :twisted: 係咪閉眼說瞎話你地比股份我呀......係呢你地有無人姓董架.....我姓田架........ :em17:[/quote]

請你回到根本的討論議題 "恆昌既傢私package"
麻煩再細心了解一下我既意思 討論傢私package的好壞是無任歡迎的
但指責其它對傢私package作出負面批評是錯誤行為的話
這是絕對不會接受的. 而且在你提及到
"......你地唔應該一有不同聲音就咁對人"
的同時 閣下又有沒有想一下自己又是否在做同一件事呢?
其它抱負面批評聲音你又可曾有接受過呢? 在你抱怨本站將可能作出的
行動(砍文)的同時 先生你又有沒有回想一下自己是怎樣對待其它跟你意
見不一樣的站友呢? 勸請閣下注意一下 別一邊廂批評別人要怎樣對你
而自己卻在那邊廂做著相同的事吧. 就這樣子

Re: 傢俬

[quote:aa35a826ca="KK"]話時話....都唔知係呢度發表言論o既業主抱咩心態.....我昨天去過tuen mun恆昌....人地間舖成萬幾尺......d貨又擺得好配套....基本上已經set好晒.....睇到人地擺明服侍我地....仲咁多批評.....係咪有人想借群眾力量jetso呀....我個人好有立場.....唔會盲從附和人地.....款式點只2-3個呀......顏色唔使講啦仲勁多.....發展商咁出名又係大野....唔通叫d雞野做partner咩....仲話攪咩聯合會議踩人個場....加大改野行到邊都要加$$$$$架啦.....唔通用$10買到斤西生菜又用返個$10買到斤燕窩咩.....我一定唔會比人唆使架....唔通行入去之前就擺晒打人款.....套餐係咁架啦....去食飯d套餐改扣底都要比$$$$....大家唔係咁都話人呀......實在不容不替恆昌平反一下....我覺得呢個網站言壞不言好.....呼籲各位香港已經唔好.....大家唔好再攪到世界大亂....言論係公開o既地方要問心架....傷害人地聲譽又有幾好呀!!!!![/quote]

屯門舖同其他細d 既舖又唔同講法
我無去過屯門 唔知個情況 但如果唔使加錢可以有多過五款既衣櫃揀 就真係多d 喇

其實灣仔唔係件件都得兩三款 當然有d細件野 (e.g. 房燈) 有多過廿款
有d大件野真係得兩三款 ...
應該話 因為有d 款d業主揀唔落手 所以感覺上係無款揀添

[quote:bd9f659803="小華俠"]

你咁講就唔應該我也去左屯門揀完傢俱套餐本唔想加入你們d討論但是今日網聞之論負面之言與我所見根本就不相乎事實.看完網友kk的文章總算有人出來講句公道說話.但你d又分新舊會員派別我小華俠實在難以忍受.請問係唔係負面之言才能『與時共進』呢?或『同聲同氣』呢?假係如此此網站你地講曬佢啦! 何必讓其他業主入網呢?.........不知所謂!!!!!!!!!!![/quote]

大家 argue 其實無用
去屯門揀同去第二d細d 既舖揀 都唔 comparable
招呼既人又唔同

大家都係俾意見
可以讚 可以彈
等其他將要揀既人多d資料 get prepared!  8)
真正拎料既人 會自動過濾d 過激 bias 既言論 ...

上黎呢睇真係幫到我 如果唔係到時我都可能因為乜都唔知 唔了解而唔知點揀好點做d 傢俬好   :cry:

而家有新既意見 好架 等其他人可以都試下去屯門睇睇
順手還恆倡一個公度  如果真係公度的話  :em11:

[quote:99b85d3381="saga"][quote:99b85d3381="KK"]話時話....都唔知係呢度發表言論o既業主抱咩心態.....我昨天去過tuen mun恆昌....人地間舖成萬幾尺......d貨又擺得好配套....基本上已經set好晒.....睇到人地擺明服侍我地....仲咁多批評.....係咪有人想借群眾力量jetso呀....我個人好有立場.....唔會盲從附和人地.....款式點只2-3個呀......顏色唔使講啦仲勁多.....發展商咁出名又係大野....唔通叫d雞野做partner咩....仲話攪咩聯合會議踩人個場....加大改野行到邊都要加$$$$$架啦.....唔通用$10買到斤西生菜又用返個$10買到斤燕窩咩.....我一定唔會比人唆使架....唔通行入去之前就擺晒打人款.....套餐係咁架啦....去食飯d套餐改扣底都要比$$$$....大家唔係咁都話人呀......實在不容不替恆昌平反一下....我覺得呢個網站言壞不言好.....呼籲各位香港已經唔好.....大家唔好再攪到世界大亂....言論係公開o既地方要問心架....傷害人地聲譽又有幾好呀!!!!![/quote]

屯門舖同其他細d 既舖又唔同講法
我無去過屯門 唔知個情況 但如果唔使加錢可以有多過五款既衣櫃揀 就真係多d 喇

其實灣仔唔係件件都得兩三款 當然有d細件野 (e.g. 房燈) 有多過廿款
有d大件野真係得兩三款 ...
應該話 因為有d 款d業主揀唔落手 所以感覺上係無款揀添[/quote]

hales:

大家表達意見需要真實同清楚......咁多網友上來講並不是恒昌營業團....

正如上文呢位說.............[有D大件野真係只得兩三款].....我好想知道人

是忘記了自已看了几款....還是專登說成兩三款....... :?: :?:  :?:  

我几天前才在灣仔恒昌楝完....我夠膽仲好清楚講....淨係三樓都有5套睡房

地下也有二套睡房傢俬.....我每款都試過.....如果恒昌有放了七套睡房傢私

我地係要說成.....{有D大件野真係只得兩三款}.....這就是你所說的根本了

如果你唔信我說有七套睡房傢私....你去數......如果我說錯...我向所有人道歉.

其實站內問題就是這樣..............你清楚嗎? :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

無疑恆昌確係有不足的地方...............但我地亦都唔係冇表揚過佢做得好的地方.............我地真金白銀買佢地既套餐...............作為一個消費者..........咁緊係希望得到最好的服務..............

在傢俬款式方面我有我的意見................但恆昌套餐內的傢俬係有款簡...........不過唔多.........而且又唔比改款..................(因為佢地話要整6百幾個單位 唔夠時間)................我覺得我地係度表達不滿同交流意見冇咩唔o岩...............

[quote:87b6341a98="KK"]嘩....今朝開機見有msg from rc.....以 為大家睇完有咩迎新儀式同我一齊分享...點知原來幾乎都係唔好o既野......

hales 你仲話佢地唔係話我 o個個candy(係唔係恆昌嘅人啊!) 是什麼話 擺明話我係臥底啦...... :evil: 我反睇過啦...原來佢係揀左又想退嘅....唔怪得我講d野佢咁唔鍾意啦....你仲話要砍我文!!!!!你地有無攪錯 有你地王見秋先生都應該留到係平機會 :em18: 另外o個個freshwit....仲肯定到我有股份.....係咪誹謗先...係咪要道歉先......有股份唔洗買藍晴灣啦去買貝沙灣啦 d 傢俬package晒仲好highclass潻.........

我都係想講番 d 事實出o黎o者......你地唔應該一有不同聲音就咁對人.......  :twisted: 係咪閉眼說瞎話你地比股份我呀......係呢你地有無人姓董架.....我姓田架........ :em17:[/quote]

kk首先如果我地呢度有咩令你不滿既我依家就o係呢喥同你講聲 "唔好意思" :em14: 另外如果你真係認為要我地同你 "道歉"既話噤我依家就以個人身份黎同你講聲 "sorry" :em14: . 另外我想講其實我地呢度絕對冇話有咩 "特別鍾意對d發表同我地不同既發言就去針對既 :em11: i think maybe係大家 "各有見解"o者 既然你都係我地既1份子而過多幾個月大家就係 "鄰居"不如唔好再 "嘈黎嘈去"大家 "心平氣和"噤去面對&解決任何問題咪重好 (最緊要係唔好 "自相殘殺"要團結 :em11: ) 係呢唔知你買左咩單位呢 :?: 會唔會係高層單位呀 :?: 希望你可以繼續發言喇 :em11:  (雖然我亦冇join到個package but希望你唔好介意我多事)
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

哈~唔緊要~~我都冇join package亦沒有必要去求証到底是七款還是三款
還是幾十款...

不過唔知係唔係小弟既表達能力真係好有問題....
點解好似唔係好明我講既野咁既呢?=.=
我不厭其煩再說一次好了....問題不是到底A君所批評恆昌所說的是實話
還是B君說的才是實話 這個我們沒有必要去求證到底恆昌係好野定係流野
在下也從來沒有否定過你以及kk兄所讚賞恆昌既地方 因為小弟沒有去睇過
恆昌亦沒有join佢地既package 所以讚又好彈又好 小弟在此不必亦沒半點
說服力去comment o的乜野.

而我只是說大家可以讚恆昌 亦可以彈恆昌
這個我從來沒有干涉過任何人持有對恆昌的不同見解
但係任何人批評別人彈恆昌差是為了拿著數這個就不能接受
到底你明唔明既呢?

阿邊個邊個見到只有三款 而你自己見到有5款又好 七款又好
你可以表達出其實唔係咁少款 你激o的既話你可以話佢唔帶
眼鏡睇唔到 如果你們都是以這種方式來幫恆昌講句公道說話既話呢
我們亦無任歡迎 問題係出於你們是在批評別人 凡是對恆昌持有負面意見的人
都是別有用心 想要拎著數云云. 這一種態度就是我們不能接受的地方.
到底...你明唔明白既呢?

你可以指出某人對恆昌所品評的內容有與你所見所聞有不同的地方
也可以以你自己的所見所聞comment一翻 但我們是不會接受任
何人身攻擊的文章 如果你覺得某人話某人係恆昌職員感到不滿的話
你可以私下同有關既人談談 但本站不是戰場更不是法庭 我們不是
為了提供地方給個別人仕進行罵戰 也不是提供地方給個別人仕對薄公堂
等候法官裁決 小弟就此說罷.

其實個別人仕的問題就是這樣...........你清楚嗎? :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

小弟就此說罷

[quote:9ac70d30ec="小yen"][quote:9ac70d30ec="KK"]嘩....今朝開機見有msg from rc.....以 為大家睇完有咩迎新儀式同我一齊分享...點知原來幾乎都係唔好o既野......

kk首先如果我地呢度有咩令你不滿既我依家就o係呢喥同你講聲 "唔好意思" :em14: 另外如果你真係認為要我地同你 "道歉"既話噤我依家就以個人身份黎同你講聲 "sorry" :em14: . 另外我想講其實我地呢度絕對冇話有咩 "特別鍾意對d發表同我地不同既發言就去針對既 :em11: i think maybe係大家 "各有見解"o者 既然你都係我地既1份子而過多幾個月大家就係 "鄰居"不如唔好再 "嘈黎嘈去"大家 "心平氣和"噤去面對&解決任何問題咪重好 (最緊要係唔好 "自相殘殺"要團結 :em11: ) 係呢唔知你買左咩單位呢 :?: 會唔會係高層單位呀 :?: 希望你可以繼續發言喇 :em11:  (雖然我亦冇join到個package but希望你唔好介意我多事)[/quote]

小yen:

我好欣賞你...有人格.....真實.....有你在此站內  :em11: 內容都真實.

咁呢站才有人看....有人信....... :em11:  :em11:  :em11: