藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11476|回復: 42
打印 上一主題 下一主題

傢俬 [複製鏈接]

話時話....都唔知係呢度發表言論o既業主抱咩心態.....我昨天去過tuen mun恆昌....人地間舖成萬幾尺......d貨又擺得好配套....基本上已經set好晒.....睇到人地擺明服侍我地....仲咁多批評.....係咪有人想借群眾力量攞jetso呀....我個人好有立場.....唔會盲從附和人地.....款式點只2-3個呀......顏色唔使講啦仲勁多.....發展商咁出名又係大野....唔通叫d雞野做partner咩....仲話攪咩聯合會議踩人個場....加大改野行到邊都要加$$$$$架啦.....唔通用$10買到斤西生菜又用返個$10買到斤燕窩咩.....我一定唔會比人唆使架....唔通行入去之前就擺晒打人款.....套餐係咁架啦....去食飯d套餐改扣底都要比$$$$....大家唔係咁都話人呀......實在不容不替恆昌平反一下....我覺得呢個網站言壞不言好.....呼籲各位香港已經唔好.....大家唔好再攪到世界大亂....言論係公開o既地方要問心架....傷害人地聲譽又有幾好呀!!!!!

KK冷靜d.....如果你有留意業主d post....都會發現意見唔係一面倒...亦都有人贊過...我地d業主唔會咁易受人影響o既....放心放心... :mrgreen:

Reply to KK

Hi KK

Did you chose your furniture yet?
Get me your comment?
Also before you join the package what did Hang Cheong's agent
persude you ?
Is the price is reasonable (including additional charges)
compare with other furniture company?
Good Services is need for every staff not value-added to our plan.

:em16:

hi kk:

我哋嘅網站係唔會唆擺人嘅!   只係將事件同大家分享吓啦...

恆昌嘅傢俬款式有買套餐的業主在揀款前應都已看過數次啦大家都心中有數.

你係最新加入啲(係唔係恆昌嘅人啊?)
目只近觀心能望遠

Re: 傢俬

[quote:f9c5546283="KK"]話時話....都唔知係呢度發表言論o既業主抱咩心態.....我昨天去過tuen mun恆昌....人地間舖成萬幾尺......d貨又擺得好配套....基本上已經set好晒.....睇到人地擺明服侍我地....仲咁多批評.....係咪有人想借群眾力量攞jetso呀....我個人好有立場.....唔會盲從附和人地.....款式點只2-3個呀......顏色唔使講啦仲勁多.....發展商咁出名又係大野....唔通叫d雞野做partner咩....仲話攪咩聯合會議踩人個場....加大改野行到邊都要加$$$$$架啦.....唔通用$10買到斤西生菜又用返個$10買到斤燕窩咩.....我一定唔會比人唆使架....唔通行入去之前就擺晒打人款.....套餐係咁架啦....去食飯d套餐改扣底都要比$$$$....大家唔係咁都話人呀......實在不容不替恆昌平反一下....我覺得呢個網站言壞不言好.....呼籲各位香港已經唔好.....大家唔好再攪到世界大亂....言論係公開o既地方要問心架....傷害人地聲譽又有幾好呀!!!!![/quote]

嗯...如果一個人彈既話都可以話佢係針對 不過如果有一定數目既人彈呢
就真係要研究一下先知了 但係話說回來 每個人對每樣野都會有唔同既要求
有人會覺得滿意 亦有人會覺得唔滿意. 覺得唔滿意既人點解唔可以為自己
既要求去爭取一下呢? 當然我相信每個人都冇話expect加大改野唔應該收錢
只是差在合理與否吧. 所以又回到同一個問題了 有人會覺得好抵 有人會覺
的合理 亦有人會覺得太貴唔滿意 咁樣唔滿意既都應該有權出o下聲 講o下價吧?
十元百塊買菜都有人講價 何況幾萬蚊買傢私呢? 就每低每個人都有自己既要求
亦有權去為滿足自己既要求去做一o的野嘛....

如果你覺得好合心水既話 都可以讚一下恆昌既 亦都恭喜哂你可以買到
合適合心意既傢私呢. 不過你可以讚 亦可以彈 但係任何一個人亦沒權
去批評別人抱乜野心態去爭取吧. 請你盡可能體諒其它覺得不滿既鄰居呢
佢地已經覺得好煩好不滿了

小小題外話 我實在係第一次見到有人話本站言壞不言好...哈~~
一向都我只見到外界既人話本站言好不言壞...成日都聽到有人話好
野拎出黎講 衰野收埋講...哈~~倒轉來說的話實在只係第一次聽到..=.=

一定有股份 kk right?
:em13:

kk 我想知道 你係睇晒呢度 d posts 先出去揀傢俬定揀完先呢?
如果係睇完晒先去揀既 你好可能已經對恆昌唔會抱好大期待 咁結果你發覺得佢唔係大家講既咁差唔出奇.
我都係睇晒 d post 有晒心理準備先去 結果發現的確無想像中咁差.

我去左灣仔恆昌 發覺除左要揀傢俬套餐既人之外 好似無乜其家街外人黎睇.
我亦覺得 恆昌既舖唔細間 但講款同有既貨品的確唔夠其他傢俬舖咁多 (你去沙田既 grand century plaza - 希望無記錯個名 - 裡面既傢俬舖有既款仲多仲靚) 我屋企都正在裝修 我都去過好多傢俬舖 恆昌的確唔叫好好~

你話我地夾埋黎拎 jetso 你又好有立場. 你咁講 我反而覺得係你想突出你自己. 大家係度講 係有不滿 但同時可以令其他人作好準備 去爭取一 d 合理既要求.
發展商出名唔代表 d 咩 發展商講明業主係同恆昌簽合約 發展商係唔會負責 我去示範單位幾次 都無發展商既人同我去 sell 用恆昌.

恆昌既負責人郭生有睇呢個網 你點知佢唔係睇到我地既不滿之後先去改善態度?

我唔係話你唔岩 不過唔明你點解咁激氣. 仲有 凡事有兩面 正如火火話 有人讚恆昌 有人彈恆昌 你一下子話下成個網唔係咁好

ice 你係咪講沙田中央廣場?
一來聽講好多間黑店(聽講咋...)
二來以前(99年) 我同屋企人有去睇過打算買傢私 不過
當時發覺以相同價錢來講 o的用料同手工就唔夠人好
不過自己決定呢...

kk

我們是消費者 角度好像不一樣
他們在"買賣"中有爭議一點也不出奇 是正常商業社會 他們不同時間到該店 又有不同的人接待他們 有人满意 有人不滿意很正常 我們最少沒有說成"黑店". 我到過灣仔店看 款式算是實用 但選擇不太多. 其中一些燈具 餐桌我們都很欣賞 你不用忙於發言可以 慢慢看我們的意見

傢俬

[quote:b68f796a73="candy-cheung"]hi kk:

我哋嘅網站係唔會唆擺人嘅!   只係將事件同大家分享吓啦...

恆昌嘅傢俬款式有買套餐的業主在揀款前應都已看過數次啦大家都心中有數.

你係最新加入啲(係唔係恆昌嘅人啊?)[/quote]

kk :em16: