藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9263|回復: 36
打印 上一主題 下一主題

終於決定唔用怛昌傢俬﹗ [複製鏈接]

我11月頭 接到 恒 昌 電 話後﹐於11月 8日 去 了灣 仔揀 傢俬﹐

當日 揀了 6個 鐘頭﹐但 仍 未 揀 到 合 心 水的 傢 俬﹐主 要 原

因 是 款  式 太 少﹐最 後 勉  強 地 揀 晒 全 屋 主 要  既 野 (燈﹐

餐  椅 等 等 因 款 式 因不 能 改 所 以 同 恒 昌 職 員講 遲 些 等 出

多 款  式 先 至 揀) 他 們 也 應承﹐但 當 晚 因 太 夜 了(10 ﹕00

我 們 沒 有 等 他 報 價 便 離 開(他 說 會 遲 些 覆 )﹐ 但 等 了

差不 多 20日還 沒 有電 話﹐其 間 我 們 去 了其 他 的 傢俬 鋪

及 室 內 設 計 睇 過﹐無 論 款 式 及 質 量 也 比恒 昌 好﹐但價

錢 亦 唔 係貴 好多(因 恒 昌 要 改 款 也 要每 樣 加 錢 的) 越 睇

得 多 越 唔 鍾 意 恒 昌﹐最 後 決 定 唔 用 怛 昌(因 我 們 沒 有

用 那 個 與 樓 價一起 供 款 的 計劃) 只 是 比了 一 成 訂 金﹐

當 初 亦 因 擔 心會 唔  岩 心 水 而  唔 落 咁 多 訂﹐ 最 壞打算

係 恒 昌 唔 肯 退 返 訂 金 比 我﹐不 過 無 理 由 為 $3 xxx   

而 用 自 己 唔 鍾 意 既 野﹐於  是 上 星 期 日 打 比 吳 小 姐 話

退 訂﹐佢 問 點 解﹐我 地 話 因 為 我 地 唔 鍾 意 的款 式﹐佢 竟

然 話 無 問 題﹐叫 我 地 幾 時 得 閒 落 去 取 回 訂 金﹐終 於 今

朝 落 灣 仔 取 回(仲 要 係 比 現 金 我 地 ) ﹐真 係 成 身 鬆 晒﹗

:  :  :  :

恭喜,恭喜,你的決定係正確。其實恒昌都知自己做唔掂咁大班客,所以你走佢都歡迎。另外想問吓,你問過其他傢俬舖,咁做哂全屋傢俬,大約乜嘢價錢呢?
明天會更好

我想知你拿回幾多訂我落了一半訂金.都想轉.
目只近觀心能望遠

大約 $35﹐000-$45﹐000 要 睇 尺 數﹐
例 如 有 些 傢 俬 鋪 650 尺 以 下 $35﹐000
包 設 計﹐ 傢 俬 任 做(件數﹐當然要合理﹐例 如
不 可 能 一 間 房 要 兩 張 大 床 等等。。)
不 包 吊 櫃﹐不 包 sofa
在 土 瓜 灣 及 灣 仔 都 有﹐

我都落左一半訂......唔知有冇得退..... :|

candy-cheung

我  只  落  了 一 成  訂  ﹐ 可 以 全 部  取  回 。

[quote:77bb54c08d="B&MAN"]candy-cheung

我  只  落  了 一 成  訂  ﹐ 可 以 全 部  取  回 。[/quote]
COuld you please tell me wanchai hang cheong's telephone no.?

HANG CHEONG (WANCHAI)
TEL. 2507 5052

MS. NG
MOBLILE NO. 9559 1788

BnMAN 你就啦 佢地前一兩天打電話比我叫我去睇傢私 (去沙田分行 約左下個星期) 我之前去過沙田間睇 唔係好多傢私 .....

我想問下近日有無鄰居去過沙田睇過呢 ?
大眼

[quote:27a82dba7e="B&MAN"]大約 $35﹐000-$45﹐000 要 睇 尺 數﹐
例 如 有 些 傢 俬 鋪 650 尺 以 下 $35﹐000
包 設 計﹐ 傢 俬 任 做(件數﹐當然要合理﹐例 如
不 可 能 一 間 房 要 兩 張 大 床 等等。。)
不 包 吊 櫃﹐不 包 sofa
在 土 瓜 灣 及 灣 仔 都 有﹐[/quote]

亦可以去北角睇睇
其實而家好多間都有做package的
如果係好接近收樓時才去問的話 好多應該都會有
事先做好既草圖俾你地睇了 例如早三個月左右我去
過北角都有睇到泓景既草圖