藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2672|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

選了傢俬了,鬆了一口氣了~~ [複製鏈接]

我擇完傢俬,感覺上都ok。招呼我的那位郭生,可能有看過我們的網頁,知道我們很團結,那天和他接洽時,一直都很客氣,很合作地解釋好多地方給我知。

基本上,那天要選的傢俬都已選好,要扣的扣,要改的改,只是漏空了一張書桌,本來想跟恆昌商量將窗台升高做書桌,那就可以慳回很多的地方,怎知卻要成四千五元,咁貴當然不會考慮啦!之後便將書桌及上下隔床等一次過扣去,將個衣櫃加大及改成一個L型的書櫃及衣櫃,但都要加千七元,不過都OK。

遲啲入伙之後先再請熟人替我做那個窗台書櫃,應該只需一千元度。

終於諗清晒成間屋的傢俬,現在只需等消息就可以了!

唔知我地幾時可以入伙呢?有沒有人有最新的清息呢?
我的家---藍澄灣 :D

Re: 選了傢俬了,鬆了一口氣了~~

[quote:1ccb981b04="沁藍"]我擇完傢俬,感覺上都ok。招呼我的那位郭生,可能有看過我們的網頁,知道我們很團結,那天和他接洽時,一直都很客氣,很合作地解釋好多地方給我知。

基本上,那天要選的傢俬都已選好,要扣的扣,要改的改,只是漏空了一張書桌,本來想跟恆昌商量將窗台升高做書桌,那就可以慳回很多的地方,怎知卻要成四千五元,咁貴當然不會考慮啦!之後便將書桌及上下隔床等一次過扣去,將個衣櫃加大及改成一個L型的書櫃及衣櫃,但都要加千七元,不過都OK。

遲啲入伙之後先再請熟人替我做那個窗台書櫃,應該只需一千元度。

唔知我地幾時可以入伙呢?有沒有人有最新的清息呢?[/quote]

$4500將窗台改做書桌?? 都真係幾貴喎!! 你哋係唔係有d特別的要求呀? 例如d料要好d呀 ..... /size呢?? :?:

我係諗住用盡成個窗台去做個大書枱,所以可能要咁貴啩!
我的家---藍澄灣 :D

Re: 選了傢俬了,鬆了一口氣了~~

[quote:cd538695e8="沁藍"]我擇完傢俬,感覺上都ok。招呼我的那位郭生,可能有看過我們的網頁,知道我們很團結,那天和他接洽時,一直都很客氣,很合作地解釋好多地方給我知。

唔知我地幾時可以入伙呢?有沒有人有最新的清息呢?[/quote]
唔該我想問一問個衣櫃係唔係加長左..因為我都諗將衣櫃加長...所以想知清楚一d...thx  

我地星期五去簡傢俬.........但之前都實地視察左2次........感覺就係款唔係好多.......但顏色選擇就好多.............唔要佢d傢俬可以減錢......但減得好少錢........而且佢個標價唔係好合理........略貴..........要加或改傢俬就要加好鬼多錢..........佢地儘可以唔想我地改太多.........成日都係o個句"有6百幾伙要攪 趕唔切做比你"...........真係好想問佢地係咪淨做藍澄灣其他客咩都唔接.................

沁藍好開心你終於攪掂furniture d野呀 :em19: 起碼煩小1樣野先呀嘛 :mrgreen: 其實妳呢個決定都幾好架 又唔會蝕得太多又可以簡倒噤心水既野真係好喇 :mrgreen:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

Wrote by Mr. & Mrs Fire

唔該我想問一問個衣櫃係唔係加長左..因為我都諗將衣櫃加長...
所以想知清楚一d...thx

我老婆仔叫我覆你....我係加大左個細房衣櫃而且做多左個書櫃
咁就變左一個L形的組合櫃....

[quote:263e8e37ef="ddericli"]Wrote by Mr. & Mrs Fire

唔該我想問一問個衣櫃係唔係加長左..因為我都諗將衣櫃加長...
所以想知清楚一d...thx

我老婆仔叫我覆你....我係加大左個細房衣櫃而且做多左個書櫃
咁就變左一個L形的組合櫃.... [/quote]
哦~~唔該..ddericli.........thx....

HI!我倆都揀了傢俬LA!!! :em04: ok la :em21:  :em21: