藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

火警小常識... [複製鏈接]

[quote="小yen
噤有冇人受傷呀   係唔係因為後樓梯推左裝修既雜物在度呢 :?: 希望傷唔倒人la 其實真係要大家齊心噤培養d平日既common sense架 好似大家出出入入噤可以順手噤望下有冇咩生面口既人 同埋d衛生清潔既問題都要care下至得架 係呢火生火太唔知你地知唔知道邊度有d急救既course呢我想報好耐架la (but要after office hour喎)thanks[/quote]
可以向消防處申請派員教授急救智識...如果以公司名義會好d...

私人去學的話,可以去工聯會

http://www.hkftustsc.org/course4/p01.htm
:em02:

我公司都有過消防員教我地用過高溫大膠袋lup住個頭逃生.

thanks噤多位既reply呀 不過只係我自己想學o下急救既常識而我公司i think唔會la 其實消防署我會有興趣d因為好似感覺上正宗d不過工聯會都唔會太差既 (等我睇o下先) :mrgreen: