藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3787|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

恆昌..... [複製鏈接]

!昨日終於去o左,因之前都去睇過已經冇咩好失望。

電視櫃加$$$$$,我問點解連賣o個個都解釋唔到! :twisted:

:em13: 鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧<--冇用

638呎大房跟本唔可以又放床、櫃,仲叫我加$$$加大櫃 :?: !問點解又解釋唔到 :twisted:

:em13: 鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧鬧<--冇用

我傻,我單純 :evil: ,信D sales!

唉......
多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

主人房點解唔可以放床及櫃呀?
G :em21: P

我昨天都有去過恒昌.........唔知會唔會已經見過你呢..........

我有問過個隔房組合櫃........應該係唔駛加$$$如果你唔需要將天線同電制拉入櫃內...........

大房點解唔可以放床呢?????佢個示範單位入面有都架.......只不過638"細單位的主人房(即用櫃隔o個間)唔可以將床 梳妝台同衣櫃平排的放.....衣櫃需打橫的放...........不過由於地方所限............所以佢會建議你改用趟門(因為可以唔夠位開門)..............

至於加唔加大就要睇下自己既需求..............

唔好嬲.........你係消費者..........我地係街坊..........唔清楚既地方咪大家一齊研究下..............

[quote:60dde8c708="Teresa&Fai"]我昨天都有去過恒昌.........唔知會唔會已經見過你呢..........

我有問過個隔房組合櫃........應該係唔駛加$$$如果你唔需要將天線同電制拉入櫃內...........

大房點解唔可以放床呢?????佢個示範單位入面有都架.......只不過638"細單位的主人房(即用櫃隔o個間)唔可以將床 梳妝台同衣櫃平排的放.....衣櫃需打橫的放...........不過由於地方所限............所以佢會建議你改用趟門(因為可以唔夠位開門)..............

至於加唔加大就要睇下自己既需求..............

唔好嬲.........你係消費者..........我地係街坊..........唔清楚既地方咪大家一齊研究下..............[/quote]唉......如果唔將天線同電制拉入櫃內,條線會半天吊!
至於間房,唉唉唉唉唉!
應該係只可以用趟門!!!!<--冇得選擇!!!!

以上好明顯係設計問題!!明知638大房同683唔同,點解冇一D更適合638呎用戶可選擇o既家具呢?

唉唉唉唉唉唉唉唉唉唉唉唉唉唉唉唉
多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

以上只是個人意見,見諒!

我覺得點解恒昌個示範單位係683呎.......因為佢個廳同大單位9xx呎的廳size相同..........所以要留意細單位的廳比而家在示範單位的廳闊了半格磚.......但長就少了1.5格磚..................

OH MY GOD! ops:  :em05:  :em05:  :em05:  :em05:  :em01:  :em01:

WHO HELP ME!MY FLAT IS SMALL SIZE(638).....GIVE ME SUGGEST!! :em08:

[quote:46d2b88c1c="calvin&mei"]WHO HELP ME!MY FLAT IS SMALL SIZE(638).....GIVE ME SUGGEST!! :em08:[/quote]我都係638呎的業主我已選了傢俬俾d你參考我主人房張床無加濶做到佢平窗台無要床頭櫃客廳無要角位几同座枱燈本來茶几都想唔要不過佢減的價錢太少所以都係要左睇吓第時可唔可以益到人. :roll:

[quote:2322013943="calvin&mei"]WHO HELP ME!MY FLAT IS SMALL SIZE(638).....GIVE ME SUGGEST!! :em08:[/quote]

其實當初join 呢個plan 係因為佢地話用櫃間房唔駛煩...........但係而家呢個櫃要放plasma.......如果唔係佢只會係原本個櫃度加伸塊板出黎放普通電視.......超核突........買plasma唔係問題.........但問題係怕佢好易壞.......維修保養費又貴...............

我打而家都可能會起返幅牆間房.........順手叫佢拖返條線........不過咁樣恒昌可能唔會比返對門我地................