藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6414|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

好多人都關心藍澄灣 [複製鏈接]

唔係好明, :?: 好多人都好關心藍澄灣,但關心既人多,擔心既人都多。 :|
好怕燥音問題。唉~~~~上環保署網頁睇過。
發現好多私人樓宇,都有燥音問題 :em05: ,而且亦因為燥音問題而作出相應措施。 :em11:
佢地就不聞不問,點解藍澄灣咁多人關心.........。 :em21:

http://www.epd.gov.hk/epd/tc_chi ... hous_design7_2.html[/url]
永遠愛著您 :em21: [/code]

我覺得好多時都係同一人所為....... :?

wei....is it only RC has a fan club net ga...will all the other estate has their own intra net club? Or there are there IT (young) ppl going to live in RC? I don't have much contribution on the net cos I'm computer idiot. Hope can contribute on other field la..... :

咁呢個世界上有好多好人架嗎........咁有d人收風又快........成日以為自己果d係第一手訊息.......咁一以為自己有新料.........咁咪即時好好心話比人知o羅..........

其實d人的出發點都是好的...........不過我地有工作........又有物業.........都不需要別人太過的關心.........如果呢d人可以去用佢地咁多既時間去關心一下身邊需要關心的人就天下太平了........

從高處睇盈翠半島個間隔 好似同rc有d似喎!
G :em21: P

如果d 人講到自己咁勁 仲叻過經紀.
物業資料自己一個搵晒料 收風快過地產代理
咁呢班人買樓賣樓唔駛搵我地地產架喇 因為佢地仲專業!
自己登報賣樓啦......

[quote:44ae16c068="中原"]如果d 人講到自己咁勁 仲叻過經紀.
物業資料自己一個搵晒料 收風快過地產代理
咁呢班人買樓賣樓唔駛搵我地地產架喇 因為佢地仲專業!
自己登報賣樓啦......[/quote]

只不過係發展商一定要我地經經紀買嗟....
只不過係我地自己冇得揀嗟...

Re: 好多人都關心藍澄灣

[quote:9713d8364f="dick&queenie"]唔係好明, :?: 好多人都好關心藍澄灣,但關心既人多,擔心既人都多。 :|
好怕燥音問題。唉~~~~上環保署網頁睇過。
發現好多私人樓宇,都有燥音問題 :em05: ,而且亦因為燥音問題而作出相應措施。 :em11:
佢地就不聞不問,點解藍澄灣咁多人關心.........。 :em21:

http://www.epd.gov.hk/epd/tc_chi ... hous_design7_2.html[/url][/quote]

呢句真呀...真係唔明點解rc好似特別多新聞....
講嘈既話...冇人講宇晴/昇悅既呢?
講view....冇人講港灣豪庭既呢??
講交通...冇人講帝琴既呢??
呢個世界好多野都好難明的......
不過RC都差唔多可以成為本年十大是非樓盤之一......哈~

又係喎對住三星hotel好過對住殯儀館呀!(不過我唔知係咪真係望到只知好近咋)
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

(十大是非樓盤之一)....個一係指"第一"