藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 中原
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣呃人 [複製鏈接]

中原 邊區係您o既主力ar?  依家樓市係唔係好左d.  生意好d冇ar?

您知唔知如果賣一個奧運兩房單位 可以係邊買返個三房ar(合老人家住)?

留個電話la.

咁樓書既野我地控制唔到.............而且我地都落晒"搭"........仲有幾個月我地就入伙........我都明你滿肚子氣.........ok.........唔好唔開心........香港仲有好多興建中的樓盤.........比d心機做多d功課...........調查多d相關資料......咁係d客面前表現到你有料就自然放心同你買樓la...........

藍澄灣得返好少單位未賣出.......而且負面野又咁多.............你都係忘記呢個樓盤吧!!!!!!!!!

[quote:71cf7f352a="Teresa&Fai"]咁樓書既野我地控制唔到.............而且我地都落晒"搭"........仲有幾個月我地就入伙........我都明你滿肚子氣.........ok.........唔好唔開心........香港仲有好多興建中的樓盤.........比d心機做多d功課...........調查多d相關資料......咁係d客面前表現到你有料就自然放心同你買樓la...........

藍澄灣得返好少單位未賣出.......而且負面野又咁多.............你都係忘記呢個樓盤吧!!!!!!!!![/quote]
係呀忘記埋我地啦......!

多謝關心同提醒.

點解開心? 我反而唔明點解要唔開心? 就算rc真係有你講問題 唔通唔開心就可以解決倒d問題? 開心又係要生活 唔開心又係要生活 點解唔開開心心去過活 積極樂觀咁面對問題?      

我記得rc對面有酒店 共用泳池 ... 等資料 五月尾一本"睇x王"(星期六隨"星x日報"附送)已有提及. 要收風只要 .....  6蚊. 其實rc個價或多或少都反映左佢"問題".

中原兄 唔好唔開心啦 因為開心無價. 保重.  :em02:  如有新資料 無論係好係壞 都歡迎同大家分享.

其實都冇必要為一啲改變唔到既事去煩
更何況我哋呢到冇人為你所認為"唔好"既事去唔開心
係你一箱情願覺得我哋唔開心咋
其實我哋不知幾開心 仲係好期待快啲入伙添.....

一想到可以同自己鍾意既人一齊住
咩唔開心都走晒lu...   

其實你係咪好悶遮......咁鍾意關心我哋ge??? :?
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:4c1a83ec75="中原"]我覺得樓書應該寫明酒店同o個五座住宅大樓o既距離 同埋寫明住宅要最少40樓先望倒海境 樓書雖然有寫會有酒店 但唔好等d 客以為酒店會起o係好遠.....
如果發展商一早整埋個酒店模型 我都無咁興.

我唔熟盤 就會比陀地搞 最多係我分少d 唔會唔識扮識......
唔識根本sell 唔倒客啦 好多客都係談判專家 經常要我地回佣.[/quote]

哈~~講得幾好丫~~不過你同我地講無乜用喎 你不如同消委會講吧
不過你有冇一個好o的既例子 邊個樓盤發展商果本樓書係好似你講咁
乜都會寫哂出黎 整哂出黎同埋四週環境如實佈導既呢?

我都唔明發展商個模型冇整酒店出黎點解你會咁興....你又唔係去住
你又唔係買 興乜野呢? 定係你好高興先真?? 發展商冇包裝過就推出黎
賣既話 你地o的經紀個個月食蕉乎?? 發展商係做生意的 你都係做
生意咖咋老友.....錢又唔駛你俾 客人要告又唔會告你 你實情係唔係
經紀黎咖? 資料又outdate 自己sell盤同時踩個盤....都唔知話你老實
好 定係話你唔識撈好...

係wor...
你咁得閑
不如關心一吓海x軒啦...佢個發展商都係用無敵海景做poster ga
實質上有冇...你係地產agent...你一定知
記得去消委會投訴 wor...!!! :!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

呀中原兄 真係好鬼死多謝你既關心 我地完完全全感受到你對你既工作有份使命感   :em09:
不過lee位兄台 工作係緊要 過份投入會弄巧反絕啊 我都明白做你lee行係好大壓力 放鬆D啦 朋友
只想你知道 我地咁多位業主都係心甘情願咁買這個樓盤既  相信所有你擔心的問題我地比你更清楚 我地都好期待收樓那一天的來臨   :em19:

其實買樓唔似買菜 用百幾二百萬買樓 買家應該去地盤睇下先o岩 理應唔會單憑agent幾句就買喎!

中原兄 既然你有時間同埋咁有正義感 不如你去曬所有新樓盤 然後整個website列出所有你認為有問題o既地方 我諗全港準買家一定好支持你 唔好再浪費時間o係我地身上 我地唔會放盤呀!

請問近期售樓情況是否慘淡 點解你可以有咁多時間覆我地?
G :em21: P

u guys really had already gone the site before bought?
I remember that many of you said before haven't gone the site and wanted to go there in first gathering.
Which message is liying?
Pls be sensible even when u want to debate with 中原.
Don't tell lie and say others lying.

My agent also knows nthg when he promoted to me. He even dunno terminal no.9 is there.