藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 中原
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣呃人 [複製鏈接]

喵~
鹿 中原兄:
貓貓想講香港雖然多蠢人 但係傻o既亦唔少。閣下所講o既論點似乎舊o左一d 因為我o地大家已經討論過 另外 如果閣下真係agent o既話 你所批評o既絕對唔係業主們o既無知 而係你o地o既同行o既專業操守。至於係唔係唱好 係唔係發展商造馬 是非真偽 就應該由各位o既眼睛去判斷 所以呢個網頁提供大類o既圖片 可以比有意買藍澄灣o既朋友睇清楚所有o既真相 自己去衡量得失 總好過道聽途說 人云亦云。
我o地o既門戶係大開o既 任何o既意見都係開放同自由o既。<<The truth is out there!!>>
小貓上
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

我買果時我個AGENT都有同我講係對HOTEL 佢仲有同我分析有乜唔好處添 似乎唔夠專業既係你wor (唔怪得一般人對AGENT有偏見啦 好話唔好聽D agent 去實地睇係應份既 唔係你點sell 你唔好話比我聽你咪就係背書hard sell 果D呀)

仲有就算對HOTEL有乜咁出奇 咪又係一D建築物 同樓景分別不大 香港地大把樓景盤啦!

你只係"覺得"好多人買左先知對HOTEL但事實又並非如此!

再者呢度都唔係你所講"唱好" 我地已經向幾個月之前DISCUSS晒D唔好既消息你要講唔該睇晒我地D DISCUSS 先講啦!

我地並非幫住發展商 (梗係唔會幫佢啦) 只係對事講咋 如果以上有乜令閣下唔開心 請見諒!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

The nick name 中原 is very betty bor...he must be the agent from 美聯 or 利嘉閣...

你話全中原agent 知藍澄灣對住酒店? 邊個話? 你話呀?

唔係主區d sales 未必知藍澄灣對酒店 做開大埔豪宅o個班 或者新界北區o個d sales 都唔需要去o個度 仲要突登走去睇地盤? 你估主區咩?
你地去售樓處個模型都無酒店啦 擺明李嘉誠有心隱瞞 唔係人人好似你咁醒呀 去完地盤逛一個圈先去售樓處買樓花 你仲要講到擔保經紀會話你知有酒店 有40樓咁. 咁咪唔講好過講.

真正有錢都唔會買o個度.

sorry 我諗FireFire你搞錯左.

藍澄灣樓花初期唔多人去睇地盤 就算去 都唔知酒店有40樓咁過份.
一句講晒 樓書無講 模型無整出黎 好多客信晒樓書 事前又無去地盤睇下 驚死買遲過人 好多客第一次去售樓處已經拍板買左.
到買左先知原來咁衰 衰到仲要搵衣櫃間房......
就算知道有酒店agent 可以選擇唔講你吹得佢地脹咩 agent 更加可以話酒店只有十幾樓高會所住客用only都得!

好心你啦 唱好藍澄 又話轉移視線 客始終係客 你收風一定慢過我地.
如果個個客好似你咁醒目 藍澄灣唔駛賣都得喇 仲要碼頭噪音咁勁.

[quote:2f01a0ae53="中原"]你話全中原agent 知藍澄灣對住酒店? 邊個話? 你話呀?

唔係主區d sales 未必知藍澄灣對酒店 做開大埔豪宅o個班 或者新界北區o個d sales 都唔需要去o個度 仲要突登走去睇地盤? 你估主區咩?
你地去售樓處個模型都無酒店啦 擺明李嘉誠有心隱瞞 唔係人人好似你咁醒呀 去完地盤逛一個圈先去售樓處買樓花 你仲要講到擔保經紀會話你知有酒店 有40樓咁. 咁咪唔講好過講.

真正有錢都唔會買o個度.

sorry 我諗FireFire你搞錯左.

藍澄灣樓花初期唔多人去睇地盤 就算去 都唔知酒店有40樓咁過份.
一句講晒 樓書無講 模型無整出黎 好多客信晒樓書 事前又無去地盤睇下 驚死買遲過人 好多客第一次去售樓處已經拍板買左.
到買左先知原來咁衰 衰到仲要搵衣櫃間房......
就算知道有酒店agent 可以選擇唔講你吹得佢地脹咩 agent 更加可以話酒店只有十幾樓高會所住客用only都得!

好心你啦 唱好藍澄 又話轉移視線 客始終係客 你收風一定慢過我地.
如果個個客好似你咁醒目 藍澄灣唔駛賣都得喇 仲要碼頭噪音咁勁.[/quote]
On certain extent I agree with u my agent told me that the hotel only as tall as 35/F but it turned out to be 40/F. Anyway my flat is not facing that direction.
But as a member of the est agent mr. 中原 u are completely  :em02:  :em02: failed to be a professional agent hope there are some 再培訓 course which can help u la...

我唔係針對各位買家 反而係質疑和黃做法 我認為售樓處職員都應該同買家講定 40樓以上唔比酒店擋 低層單位向酒店可望200米泳池等等.
發展商應該誠實d 唔應該將責任推去客人度.
到時收樓發展商話:「喂老友 人人都知對酒店架啦 你唔知? 經紀無同你講咩?」
咁我地經紀又話:「喂老友 樓書係咁寫喎 佢無提過起酒店 又話過會所設施同酒店住客用喎 我無老點你 你問番發展商!」

我唔希望大家遇到呢d 情況囉.
不過買倒40樓以上 望中上環 望山景o既單位係好正 我都登d 準業主開心 但係中層對酒店o個d 就......

如果個個客好似你咁講 你地應該好易做 只係報喜不報憂 但事實係咪咁呢? 但你依家好似做左幾個乜都唔知既客咁 是否比人投訴你冇同佢地講?

都唔係好明你點解要成日話我地"唱好"佢 請唔好誤會我地 好多discuss都係講藍澄所有既野 好又有講唔好又有講 冇話唱唔唱好喎!

得罪晒!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:c1858740a6="中原"]我唔係針對各位買家 反而係質疑和黃做法 我認為售樓處職員都應該同買家講定 40樓以上唔比酒店擋 低層單位向酒店可望200米泳池等等.
發展商應該誠實d 唔應該將責任推去客人度.
到時收樓發展商話:「喂老友 人人都知對酒店架啦 你唔知? 經紀無同你講咩?」
咁我地經紀又話:「喂老友 樓書係咁寫喎 佢無提過起酒店 又話過會所設施同酒店住客用喎 我無老點你 你問番發展商!」

我唔希望大家遇到呢d 情況囉.
不過買倒40樓以上 望中上環 望山景o既單位係好正 我都登d 準業主開心 但係中層對酒店o個d 就......[/quote]

中原先生 :

咁請問你當年呃左幾多位業主買藍澄灣呢?????

你係咪因為內疚而打算係度提醒我地呀...........sorry呀..........我地呢度好多位都已經係買家而不是你所講的數位真正業主............

點都好啦 agent收風,快也好; 慢也好 現在才討論一些已經討論過的問題已經很過時了 以前 有幾個agent 接觸我 你說的東西開賣時他們已經說過 如果你現在才知道 你便要下功夫了 作為agent 這些東西是很重要的 單看售樓說明書 看模型是不行的 模型只是開售的樓盤 昇悅 宇晴 泓景和其他樓盤有沒有附近樓宇的模型?
舊的資料自己查吧 不過做人應該"與時並進"
多謝你的關心和告訴有關地產代理的運作 照你的看法 代理質素參差不齊 發牌制度沒有改善情況
祝業務蒸蒸日上

點先叫professional 呀 kk&hiromi ?
唔知藍澄灣對酒店叫唔專業 咁唔知寶珊道1號空中巨無霸有乜私家設施 唔知肇輝臺8 號有某幾個單位望倒山墳 係咪叫唔專業呢? 邊個規定每個經紀要知晒咁多o野?
你唔係做開o個區唔知o個邊樓盤資料有咩咁出奇 你無客搵自然唔會問 你坐開新界北 係咪日日突登過海走去中環扯客? 自己區d 客人唔理?
做一二手都有唔同做法 你唔係做開豪宅我叫你講晒康樂園個間隔我聽 幾多尺 平均尺價幾多 座向得唔得丫?
你講o個個唔專業一定唔係我.

仲有 藍澄咁多準業主 你地話你地討論「舊料」好耐 邊個夠膽企出黎話所有藍澄準業主會走入來呢個板度?

我無比人投訴呀 但有個外區同事比個客煩叫佢賠錢呀 因為個客信o個個同事 但o個個外區同事唔知有酒店 走左話底層望海望泳池 家下除時比人告.
最好都係交個波比發展商 因為和黃無講嘛 我地經紀信o個本樓書係合理最大責任係發展商.