藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 中原
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣呃人 [複製鏈接]

[quote:a1efa05aee="中原"]點先叫professional 呀 kk&hiromi ?
唔知藍澄灣對酒店叫唔專業 咁唔知寶珊道1號空中巨無霸有乜私家設施 唔知肇輝臺8 號有某幾個單位望倒山墳 係咪叫唔專業呢? 邊個規定每個經紀要知晒咁多o野?
你唔係做開o個區唔知o個邊樓盤資料有咩咁出奇 你無客搵自然唔會問 你坐開新界北 係咪日日突登過海走去中環扯客? 自己區d 客人唔理?
[/quote]
中原兄 講真如果自己乜都唔知就去sell客就真係好唔專業喇 之前有個agent想sell我宇晴軒 但係佢連樓盤名都講唔出就問我有冇興趣睇示範單位 你話點sell客
我係隱形人  :em19:

中原先生 :

咁可能到而家係都以為我地既網主係造馬所以你仍然係度講和黃點呃人..........呢度真係由數位業主建立的.........由當初小貓三四隻到而家有咁多會員(當然唔係全部都係業主la).........所以我地係度講咩和黃係唔會理..........我好明白你地做地產好慘.............但你要明白我地唔買都買左..........而家又冇話要告你地...........咁笑又係咁過........喊又係咁過.........你係咪想我地話我地係<苦主>你會開心d呢.........但我想話你知我地係度吹下水.....傾下層樓d野都已經好開心.......唔係你諗得咁慘...........仲有呢度上親黎大部份都係業主...........我地而家開始討論緊入伙前的準備...........你講既野我地全部都un晒.........ok!!!!!!

[quote:d4553f30b1="中原"]你話全中原agent 知藍澄灣對住酒店? 邊個話? 你話呀?

唔係主區d sales 未必知藍澄灣對酒店 做開大埔豪宅o個班 或者新界北區o個d sales 都唔需要去o個度 仲要突登走去睇地盤? 你估主區咩?
你地去售樓處個模型都無酒店啦 擺明李嘉誠有心隱瞞 唔係人人好似你咁醒呀 去完地盤逛一個圈先去售樓處買樓花 你仲要講到擔保經紀會話你知有酒店 有40樓咁. 咁咪唔講好過講.

真正有錢都唔會買o個度.

sorry 我諗FireFire你搞錯左.

藍澄灣樓花初期唔多人去睇地盤 就算去 都唔知酒店有40樓咁過份.
一句講晒 樓書無講 模型無整出黎 好多客信晒樓書 事前又無去地盤睇下 驚死買遲過人 好多客第一次去售樓處已經拍板買左.
到買左先知原來咁衰 衰到仲要搵衣櫃間房......
就算知道有酒店agent 可以選擇唔講你吹得佢地脹咩 agent 更加可以話酒店只有十幾樓高會所住客用only都得!

好心你啦 唱好藍澄 又話轉移視線 客始終係客 你收風一定慢過我地.
如果個個客好似你咁醒目 藍澄灣唔駛賣都得喇 仲要碼頭噪音咁勁.[/quote]
中原兄...唔該你攞番份樓書睇清楚...唔好再話樓書無講...
Sorry我諗中原兄你搞錯左..

[quote:4e7400ec9d="Teresa&Fai"]笑又係咁過,喊又係咁過,我地係度吹下水.....傾下層樓d野都已經好開心[/quote]
main point!!!! :em11:  :em11:

楚留香的一段歌詞:來得安去也寫意,嬴得一生清風。
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:c726318d83="中原"]你話全中原agent 知藍澄灣對住酒店? 邊個話? 你話呀?

唔係主區d sales 未必知藍澄灣對酒店 做開大埔豪宅o個班 或者新界北區o個d sales 都唔需要去o個度 仲要突登走去睇地盤? 你估主區咩?
你地去售樓處個模型都無酒店啦 擺明李嘉誠有心隱瞞 唔係人人好似你咁醒呀 去完地盤逛一個圈先去售樓處買樓花 你仲要講到擔保經紀會話你知有酒店 有40樓咁. 咁咪唔講好過講.

真正有錢都唔會買o個度.

sorry 我諗FireFire你搞錯左.

藍澄灣樓花初期唔多人去睇地盤 就算去 都唔知酒店有40樓咁過份.
一句講晒 樓書無講 模型無整出黎 好多客信晒樓書 事前又無去地盤睇下 驚死買遲過人 好多客第一次去售樓處已經拍板買左.
到買左先知原來咁衰 衰到仲要搵衣櫃間房......
就算知道有酒店agent 可以選擇唔講你吹得佢地脹咩 agent 更加可以話酒店只有十幾樓高會所住客用only都得!

好心你啦 唱好藍澄 又話轉移視線 客始終係客 你收風一定慢過我地.
如果個個客好似你咁醒目 藍澄灣唔駛賣都得喇 仲要碼頭噪音咁勁.[/quote]
喵~
都話唔好"道聽途說" 麻煩睇一睇樓書 的確係有講呢個發展項目係連埋三座四十層高o既酒店o架!!
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

"客始終係客你收風一定慢過我地"請問你收風咁快但好早又唔知藍澄對住酒店??
我既agent都係中原人我未買既時候佢好早已經講晒你講既舊料包括酒店大約四十層高用衣櫃間房...你唔係以家先知嘛!怪就怪你冇做功課!
不過中原兄你真係out得有點兒嚇人人地已經講晒你講既野以家講緊入伙既準備啦!加把嘴都要對號入座先得架! bye bye 啦!:em02:

中原兄 點都好啦 下次有乜新料記得通知聲
一個專業既agent幾時都要掌握最新資料
我係隱形人  :em19:

[quote:6662ace9e8="中原"]點先叫professional 呀 kk&hiromi ?
唔知藍澄灣對酒店叫唔專業 咁唔知寶珊道1號空中巨無霸有乜私家設施 唔知肇輝臺8 號有某幾個單位望倒山墳 係咪叫唔專業呢? 邊個規定每個經紀要知晒咁多o野?
你唔係做開o個區唔知o個邊樓盤資料有咩咁出奇 你無客搵自然唔會問 你坐開新界北 係咪日日突登過海走去中環扯客? 自己區d 客人唔理?
做一二手都有唔同做法 你唔係做開豪宅我叫你講晒康樂園個間隔我聽 幾多尺 平均尺價幾多 座向得唔得丫?
你講o個個唔專業一定唔係我.

仲有 藍澄咁多準業主 你地話你地討論「舊料」好耐 邊個夠膽企出黎話所有藍澄準業主會走入來呢個板度?

我無比人投訴呀 但有個外區同事比個客煩叫佢賠錢呀 因為個客信o個個同事 但o個個外區同事唔知有酒店 走左話底層望海望泳池 家下除時比人告.
最好都係交個波比發展商 因為和黃無講嘛 我地經紀信o個本樓書係合理最大責任係發展商.[/quote]
咁我都好明白你地做中間人既苦況你有你既道理 雖然我地唔知發展商係咪真係冇同你地講 但我都同意佢地係有必要話比你地知而唔係你地唔問就唔講

但事實你位同事唔係冇責任唔係話一句唔知就算 錯始終係錯 況且樓書都有提及! 畢竟客人係信你既專業!
個客自己都有責任架單信晒人就已經唔應該啦!

大家都有唔著既時侯 向消費者立場 佢梗煩住你位同事啦 complaint係香港人既特色嘛! 講到話賠錢就真係有得撬喇!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

其實我地真係好愁架 :em06: 俾人老點左又無海景又有噪音我買左之後去地盤時才知有間酒店擋住 :em13:  :em13: 而家都唔知點成日都唔開心又賣唔出日日眼濕濕唉.......都係你(中原)醒.無落搭.你係度Post D咁既野無非都係想我地唔開心想落井下石啫我話俾你聴你成功左啦 :em11: 仲係好成功嗰種呀! :em11:  :em11: 你由得我地一班業主繼續自己呃自己啦.唔好再黎呢度啦. :em14:呢度對你再無挑戰性由得我去死啦. :em14:

我覺得樓書應該寫明酒店同o個五座住宅大樓o既距離 同埋寫明住宅要最少40樓先望倒海境 樓書雖然有寫會有酒店 但唔好等d 客以為酒店會起o係好遠.....
如果發展商一早整埋個酒店模型 我都無咁興.

我唔熟盤 就會比陀地搞 最多係我分少d 唔會唔識扮識......
唔識根本sell 唔倒客啦 好多客都係談判專家 經常要我地回佣.