藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 沁藍
打印 上一主題 下一主題

隔廳的組合櫃應怎樣設計~~~ [複製鏈接]

好多都無架....
我就係B座
你係咩座呀!

KS

[quote:3467fa97a0="KS"]買樓個時無JOIN套餐但係無左幅牆唔知點攪.....
問個恆昌單做個櫃都要$15000
(唔知包唔包門因一時話包一時話唔包都唔知邊個準) :!:
之後又問個發展商個$888間牆櫃(包門但係前面無咩間格唔多實用) :em05:
都唔知選哪個好? :em18:

苦惱的K&S[/quote]

放心啦 $15000恆昌做櫃是包門的,因為我已到恆昌選擇傢俱(join package)。for Plasma款式不多只有兩款,顏色就有很多選擇。可能你單做個櫃會有更多款式選擇,不如你再直接問吓恆昌。

[quote:5d41d19076="KS"]好多都無架....
我就係B座
你係咩座呀!

KS[/quote]
I live in 6E. guess all the room should be fixed otherwise cannot plan my design at all ar. :em06:  :em06:  :em16:

基本上638同683呎只係一房單位 所以要加間房櫃去將廳分開變主人房 至於你個大單位應該唔似其他單位 起碼恆昌for大單位o既package都無"間格櫃"或者"間格板"之類既傢俬.
G :em21: P

KS[/quote]
I live in 6E. guess all the room should be fixed otherwise cannot plan my design at all ar. :em06:  :em06:  :em16:[/quote]

全部大單位d房都有牆嫁.

多謝你地的解答
我係683個隻.....係T3
恆昌個套餐值得JOIN嗎?
之前睇個你地講.....都知有利有弊......
所以仍未決定.....

[quote:82696dd4be="KS"]多謝你地的解答
所以仍未決定.....[/quote]
喵~
恆昌d野唔係平 最弊係冇乜款揀 改少少野又要加錢 情願煩少少o向第二度逐件買 計落條數差唔多 但係一定o岩心水!! (小貓個人意見)  8)
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

[quote:3d4e7eccd0="貓貓仔&貓貓女"][quote:3d4e7eccd0="KS"]多謝你地的解答
所以仍未決定.....[/quote]
喵~
恆昌d野唔係平 最弊係冇乜款揀 改少少野又要加錢 情願煩少少o向第二度逐件買 計落條數差唔多 但係一定o岩心水!! (小貓個人意見)  8)[/quote]

right! :em11:
要是乎自己有無時間同埋怕唔怕煩而決定是否join package!
G :em21: P

我雖然join左但以依家既情况同口碑黎睇我覺得唔join好D lor學貓貓話"情願煩少少o向第二度逐件買 計落條數差唔多 但係一定o岩心水"這是真的!!!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:2b31326dbc="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:2b31326dbc="Solskjaer"][quote:2b31326dbc="Mr. & Mrs. FireFire"]我都一心諗住買LCD 因為電費同維修費都平d...但我會等到入伙後再遲d先買..等佢成熟d.平d... [/quote]
我都係咁諗....原先但係下個禮拜要去恒昌可能要決定個間隔組合櫃係點設計而家我仲未決定買咩電視所以都幾粗煩.[/quote]
Solskjaer 不如辛苦小小....買LCD...因為我地個廳好窄....如果買傳統電視會睇到眼花....所以.... :mrgreen:[/quote]
其實9呎幾都唔係太窄最幣係我未見到實際情形就要做呢D決定到時想改都唔得到唔湯唔水既時候就頭痕.唉.........(我發覺我置業後好似同錢有仇)