藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12385|回復: 48
打印 上一主題 下一主題

隔廳的組合櫃應怎樣設計~~~ [複製鏈接]

我買咗的單位是683呎的那間,即主人房和客廳睡沒有牆間隔的,但我打算買一部座地的後投電視機,我那天到恆昌看佢現有的傢俬,發現佢陳列出來的那個隔廳的組合櫃的厚度很窄,就算唔擺後投電視,放個大少少的電視,個電視都會突晒出嚟,好肉酸。  
我想問下大家,你地又會買怎樣的電視和怎樣處理那個組合櫃?  
希望大家俾啲意見我啦!
我的家---藍澄灣 :D

Re: 隔廳的組合櫃應怎樣設計~~~

[quote:7b8ee18f8a="沁藍"]我打算買一部座地的後投電視機![/quote]

以我之見....不見意買後投電視機,佢得個大字,畫質好唔真實架。
而家plasma...咁平,可以諗諗。但我都係喜歡傳統CRT 29吋電視,
如果要冇咁厚....可以考慮 philip....or samsung ,千奇唔好買sony....。
永遠愛著您 :em21: [/code]

Sony電視機 ok 喎
我係隱形人  :em19:

[quote:a1b5e2e27e="dick&queenie"][quote:a1b5e2e27e="沁藍"]我打算買一部座地的後投電視機![/quote]

以我之見....不見意買後投電視機,佢得個大字,畫質好唔真實架。
而家plasma...咁平,可以諗諗。但我都係喜歡傳統CRT 29吋電視,
如果要冇咁厚....可以考慮 philip....or samsung ,千奇唔好買sony....。[/quote]
喵~
貓貓發現你對sony 都幾抗拒o番 係咪曾經..... :em03:
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

之前我都有去過睇傢俬示範單位.........我都有問過佢如果用一般的電視可以點做.........佢話都得 只不過將下面塊板突出d放電視機(唔係做一個有厚度的櫃放電視).......咁當然係會好樣衰la.............

[quote:5904010141="貓貓仔&貓貓女"]貓貓發現你對sony 都幾抗拒o番 係咪曾經..... :em03:[/quote]

sony....的產品一向都公認好,我都認為其平均質數表現都好。
但行貨機的質量就差少少了,好易壞。
永遠愛著您 :em21: [/code]

前排東方有個關於影音產品既報告..........消委會收到好多投訴都關於plasma電視機既維修保養費貴........因為除了hitachi有2年保養外........其他牌子都係一年保養.........以每年續保的費用平均都要3-5千蚊一年 另外上門檢查又另收錢4-6百蚊...........而家plasma都總算新產品...........都唔知耐用程度有幾多..........如果一年壞幾次都咪話唔傷..........

所以而家都諗緊到時用咩電視機好................

有冇人計過唔用plasma既話
普通電視同sofa之間既距離有幾多呀??
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

個廳有10呎左右深
我係隱形人  :em19:

I also planned to buy a plasma but I don't want to throw away my old 29' TV ar...such a waste to dump a servicible TV wor.... ops: