藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: rugasquar
打印 上一主題 下一主題

冷氣遙控 轉讓 [複製鏈接]

修好了燒左一粒電容一粒IC ~~~ 換了而家OK了

我今年都要大整,因漏雪種很快!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

雪種因為冷係兩開房係子母機,如果想佢漏得冇咁快就吾好同時開,之前個師傅講的,佢話同時開個壓會升,個時就會漏得好快, 不過我暗謀論地覺得吾知係咪佢地有心冇CLOSE 好,我第一次加漏得超快,之後吾夠2個月叫佢上來再加(2個月保養喎可以FREE) 之後加左後就冇事用左兩年幾都OK 所以我成日覺得係佢地有心吾CLOSE 好個CAP

高手... 我是大單位, 所有房的泠氣壞了, 師傅check過話條喉破左, 所以漏雪種, 可能係上次班裝修師傅整爛了, 真黑仔.!! 師傅話全屋渙要HK$3xxxxx... 你知唔知實價?

同埋我又係裝修完只不過一年多, d傢俱所有野在家, 大整會唔會好大工程同要做幾耐?? 洗唔洗搬去第二度住(我指只搬人)? 我有2個小朋友 (one just 1.5years old).. 好煩

如果我買移動泠氣機又點睇? 好唔好呢?? 主要買2部for 2房 (廳部泠氣so far冇事).. 德國寶2部+安裝(將條活動喉連住window = HK$9200
Bruce

唔洗30萬呀嘛!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

想問下仲有冇師兄有冷氣spare搖控可以出讓?我壞凈一個都short short 地,又唔知邊到可以配番!

回復 16# apindy

仲有一個, pm你座數單位比我! 由於信箱放唔入, 我放响你嗰座大堂保安座頭比你.

回復 17# rstfung
已PM!唔該哂!

請問冷氣遙控係咪原本有三個架 ?  因為我發現成屋只有一個 (上手只留低一個).

一個室內機一個
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah: