藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7662|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

星期六電視提醒市民青衣只有藍澄灣一個豪宅買得過 [複製鏈接]

真係發人深省
星期六電視節目話有條友97買駿景
一萬蚊尺
一千萬後來跌到得500萬
月入廿萬變3萬
條友焗住賤賣間屋
還錢還到上幾年還完
上年老婆cancer死埋

可以結論
青衣地鐵上蓋2間出過負資產既豪宅風水極差
出現不少負資產, 家散人忘, 什至直接嚴重影響健康既案例

青衣史上只有藍澄灣一間豪宅個個業主風生水起, 搵大錢, 升官發財, 家肥屋潤
買屋唔係買樓層, 近唔近地鐵, 景觀, 坐向, 樓齡
而係睇上手業主係唔係住到發到豬頭咁

青衣風水樓王豪宅只此一間, 而家唔買, 一世都買唔到

邊個節目?
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

真係發人深省
星期六電視節目話有條友97買駿景
一萬蚊尺
一千萬後來跌到得500萬
月入廿萬變3萬
條友焗住賤 ...
unicorn 發表於 2012-11-26 11:14

咁對嗰個 500萬買到間駿景園嘅人, 嗰到算唔算一流風水先?

同埋, 得罪都要講句, "上手業主發到豬頭" 係唔係 = 接貨嗰個人埋單?

買 RC 賺大錢嘅係之前買落 1 手嗰批, 宜家響香港買樓, 隨時會變成你個駿景園故事嘅主角

回復 3# ada.fish

咁對嗰個 500萬買到間駿景園嘅人, 嗰到算唔算一流風水先?
心照...

同埋, 得罪都要講句, "上手業主發到豬頭" 係唔係 = 接貨嗰個人埋單?
你望都望上手無事啦
唔通買兇宅又扮唔怕邪咩

買 RC 賺大錢嘅係之前買落 1 手嗰批, 宜家響香港買樓, 隨時會變成你個駿景園故事嘅主角
佢跌返沙士, 我買多2間收租唔知幾和味, 即管跌

我十年前出黎做左3年野就買rc
戈時剛剛搵份工, 新人skill同競爭力差, 有咩事第一個炒我戈批
苛包又無咩錢
仲有
無左份工一定手停口停唔知幾驚
而家除左人老左競爭力生存力高左
績蓄多左
仲要失左業都有屋繼續收租幫補供樓

點同當年?

邊個節目?
rstfung 發表於 2012-11-26 11:32

星期x黨案

藍澄價錢上唔算豪宅呢..
藍先生

我都係咁話,跌到落沙士價我都買多兩間。不過我諗五年內唔駛旨意。。。

Touch wood!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

藍澄價錢上唔算豪宅呢..
rugasquar 發表於 2012-11-27 08:32

rc有豪華會所
有超大形泳池
有一流的酒店級廚厠裝修
只有最高規格建築物才用的hidden pipe設計
最緊要係
香港大把屋可以扮豪
但經政府black and white批准的多人持有酒店只有幾間
rc就係其中一間

"酒店"係法定字眼
唔係是但搵個厠所位起間住又扮酒店, 又話星級禮賓服務
呢d違反土地使用係可以拉的

拜託, 用風水嚟 sell 真係唔係一個 good idea

Simple logic, 如果間樓真係咁好風水, 咁我俾多多錢你你都唔會賣啦, 係咪呀?!