藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3677|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

和黃樓都唔差呀! [複製鏈接]

剛剛那個星期日我去了我朋友翠擁華庭的屋企感覺都幾好!首先我一步入屋苑大閘就已經有保安員要我拿身份證登記因為我是第一次去所以要找一找入口大堂在那裡點知那個保安員一直用視線跟蹤我監察我有冇四圍行保安十分嚴密.第二我朋友已經住了三年但我見佢嘅廚房同洗手間仍然很新淨.第三我朋友話當初入伙時和黃跟進都好快很快幫佢執漏.第四佢話有鄰居玻璃花咗少少都全塊同佢換當然你要於執漏單上寫清楚.總的來說我從朋友的語氣覺得和黃都幾ok喎!

hotcake 你好,有興趣睇睇以下post
http://rcrest.no-ip.com/viewtopic.php?t=796
永遠愛著您 :em21: [/code]

我以前都睇過這個post但感覺不太強烈可能因為今次是親身去看和黃樓以及我自己住了長江樓十幾年暫時都仲冇問題所以覺得情況都不是其他人講得那麼糟!

hotcake唔知點解就算我冇住過和黃/長江樓都好la ops: 我都覺得唔需要依家禁早就擔心 (因為要到下年4月先收樓 ) 其次係我think買得rc就有信心唔應該自打咀巴law :em12:  (唔好意思dick & quinee我唔係話你地pls. dont mind :em14: ) 我只係想大家俾d信心rc o者 :mrgreen:

唔好意思記錯左應該係dick & queenie至噤 ops:

yes! Thanks 小yen.  我都係想比多D正面的看法給大家!

其實當日我出這個post ....
都係....提出同hotcake一樣....的觀點.....
何來自打咀巴及沒有信心呢...?
>_<
永遠愛著您 :em21: [/code]

翠擁華庭好似係長江樓
我係隱形人  :em19:

其實長江又好和黃又好都能顯出rc 好好!!!     

[quote:39e837f1fc="dick&queenie"]其實當日我出這個post ....
都係....提出同hotcake一樣....的觀點.....
何來自打咀巴及沒有信心呢...?
>_<[/quote]

唔好意思呀各位maybe我太直 (or講野前冇經過個腦la  :em14: )希望你地唔好介意我只係想大家對rc有信心 ops: sorry for "自打咀巴 (字句)"我以後講野會小心d架la sorry :em20:  :em14:  :em02: