藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 小yen
打印 上一主題 下一主題

發現了1個好鍾意中傷rc既homepage [複製鏈接]

This is my first time to look at that website.  :em03:
Don't be so care about such nonsense wordings. Everyone has the right to talk in HK.
I will treat it as a training to my EQ.  
Let it be. :em11:

而且都幾建議你冇乜必要既話都唔好回應果邊既文比較好
因為人地係有心作對 你點樣回應人地都有方法響你既文中"找渣"咖喇
所以呢 慳返啖氣好過~~

同意而且會留下ip的還是不要留言為妙. 8)

amy yo & lok

thanks我上次已經係最後1次過2邊架la 因為冇興趣 & 時間 依家都係最緊要顧住自己既dream house "RC" 其他野都唔會effect倒我架la 你地都係呀俾心機儲$la :wink:

講開ip我想問下有冇人知道可唔可以用ip check倒果個人既email架 因為我果個同事重有send d stupid email to me 好煩呀

[quote:77268b0993="小yen"]

講開ip我想問下有冇人知道可唔可以用ip check倒果個人既email架 因為我果個同事重有send d stupid email to me 好煩呀[/quote]

想知ip只得一個方法 就是看看個mail header.
e.g. Outlook 打開個mail 後
在 檢視 -> 選項 可以看見mail path (Received: )
最低一行 "Received :" 就是個source.

e.g.
Received: from imsp01appephk.nsc.josworld.com ([203.189.166.140]) by mailexchange.intersoft.com.hk with Microsoft SMTPSVC(5.0.2195.6713);
         Tue 11 Nov 2003 23:04:30 +0800
Received: from [203.189.172.41] ([203.189.172.41])
        by imsp01appephk.nsc.josworld.com (Mirapoint Messaging Server MOS 3.3.5-GR)
        with SMTP id ALQ11797;
        Tue 11 Nov 2003 23:04:28 +0800 (HKT)
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

ice 你沒有說自己專業呀 只是討論 那個回應的才惡心 第一句就是"專業知識"
Check ip 也好像浪費時間 他們可以24小時不睡不休 send e mail 找資料 作故事 如果我們有時間 看一下傢俱 影音設備好過...
差不多收樓的時候 就故意在那邊開始"討論"一下....
到時候 就有人替我們剪報 影相 可能send e mail 找區議員
你知啦 我們很多人是第一次置業 除了有錢供樓外 甚麼都不懂..
有時"垃圾"都可以利用 尤其是不可以填海的時候.. 應該利用那個人的過剩精力

[quote:7f00f56de9="小yen"][quote:7f00f56de9="gp"]小yen

其實個邊一向有人對rc有好多意見 我開頭都唔開心 但係當你發覺佢經常玩精神分裂 自己同自己講野 角色扮演等等 你就會覺得無須再為佢既說話而唔開心 否則你咪中計! 我o地應該同情一些無助 無朋友 無工作 有病而又唔睇醫生既人! 為o左幫佢從過新生 你唔好再睇佢寫既野 等佢唔會再沈淪落去 改過自生! 知未?[/quote]

知la 你講得好噤 :em11: 我依家淨係好俾心機去improve my english & think裝修既野 (只係構思咋 想親自整靚間dream house :mrgreen: ) thanks[/quote]

呢d咁既人都唔駛理佢la.........佢自己都好叻咩........"your english was good!!!!!"簡直不知所謂...........

唔駛理佢地 當初我都好介意佢地講RC.........不過而家係我地買樓 又冇問佢賒又冇問佢借...........關佢地咩事................

[quote:efa13b1181="matthewlee"]有時"垃圾"都可以利用 尤其是不可以填海的時候.. 應該利用那個人的過剩精力[/quote]
heeheheeeee totally agree.
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

唔好理佢

黎~
喎文E持tree BB焦 ~~    

[quote:e8ae0aab5f="matthewlee"]有時"垃圾"都可以利用 尤其是不可以填海的時候.. 應該利用那個人的過剩精力[/quote]

matthewlee 你講野真係好到呀!  

佢地香港的恥港恥.我好傷心香港人 變成咁.多D咁人香港真係冇希望.
我英文都好差不過我日文好國語又得每個人都有佢的優點.妳都一樣會有.唔好太在意.