藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 沁藍
打印 上一主題 下一主題

藍澄村巴! [複製鏈接]

我想一年半截,交通方面應該冇乜選擇,ONLY for MTR ....!!
BUT I THINK A FEW YEARS AGO.  WE HAVE MANY 交通公具,
巴士,專線小巴...等.......。
永遠愛著您 :em21: [/code]

噤又係take it easy la :roll:

[quote:820df61044="小yen"]噤又係take it easy la :roll:[/quote]我同事買左泓景臺 有一架村巴去荔枝角公園唔洗錢.  而家重話申請緊一條線去尖沙咀 一條線去中環全部都係免費.  如果我地藍澄灣都可以係咁就好lu!!!

係la真係好想好似佢o地噤呀 :roll: 果陣好似話係免費o架喎 :?: 唔知第時係唔呢不過有條線已經好開心架la真係唔希望得禁多 :em05:

其實羊毛出自羊身上佢地咁多車唔使錢管理費一定唔平喇.... 8)

不要希望村巴"四通八達" 有"效率"就ok! 如果村巴可以到葵芳地鐵站已經很不錯了 路線短 而且葵芳交通發達 買東西都ok
如果村巴使用不足就很浪費 不過好像發展商建議的路線收費和現在的交通工具收費差不多

[quote:c8caa01598="Hotcake"]其實羊毛出自羊身上佢地咁多車唔使錢管理費一定唔平喇.... 8)[/quote]

千其唔好乜野係唔係都全包加入管理費

真係方便 同埋有中央統一管理就好

其他一唔係人人會用既 service 唔好包入管理費

一來唔使用唔用個service 都要俾錢
二來唔使俾咁多酬金俾管理公司
三來 反壟斷

是的 不要以為 $1.2 呎 就是全包 或要把管理費花光 如果管理不善 有赤字我們可能要承擔的 當然也不是甚麼都不要.
不只是我們要更多"服務"; 承辦商也希望我們要更多"服務" 不過最後買單的卻是我們! 所以資源要有效運用.

最緊要有車去Tung Chung.  haha :em04:

我都係大埔返工架!!!!
係有就好囉!!!!!!
我唔想轉車呀~~~~~哈哈哈~~~