藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: JAT
打印 上一主題 下一主題

2房單位係客廳"簡"多一間房 [複製鏈接]

回復 40# rstfung
哦, 因為果間真係1間房, 我太多雜物啦, 唔可以好似你咁整, 入面已經放咗2架BB車, 幾把風扇, 1張麻雀枱, 吸塵機, 仲有1D平時少著嘅衫....

回復  water_father

佢好似係計on line time. 你仲有9小時就升級.
rstfung 發表於 2012-11-23 14:47

夠鐘可以升級, 但係家好似冇咗 "出 post 加積分, 變註冊會員" 呢樣嘢喇!

我嘅雜物房+鞋櫃
water_father 發表於 2012-11-23 14:22

都好靚喎! 你整咗幾錢?

Btw, rstfung 同 water_father 你哋滿唔滿意你個裝修師傅 (收費, 手工, 準時)? 如果你 recommend 佢可唔可以 post 佢哋電話出嚟? 我遲啲都想裝修! Thx!

回復 41# water_father

我嘅意思係都係一間房, 但隻門掉轉頭向走廊開, 因為我見過有屋苑嘅工人房係咁設計, 因為隻門係長期關上, 所以向外開係無問題, 但係房裡面嘅空間會大好多! 唔駛留返個門口位! 可以响個門口位放D可以移動同經常用嘅東西! 如BB車, 燙衫板等.

回復 43# ada.fish

我個裝修師傅好就係好, 你所講嘅全部都做到, 不過佢做開幾千呎豪宅, 單單工程幾佰萬, 如果唔係同佢咁熟, 我呢D幾十萬貨仔佢唔會接, 我以前曾經Refer過比D朋友, 佢全部都推晒, 所以我相信比你都無用!

回復  ada.fish

我個裝修師傅好就係好, 你所講嘅全部都做到, 不過佢做開幾千呎豪宅, 單單工程幾佰萬, 如 ...
rstfung 發表於 2012-11-25 12:13

你就好啦, 識著個朋友做呢行... 我自己聽過太多身邊朋友嘅故仔: 家好難搵到好手工 (+唔出古惑) 嘅裝修師傅!

這是我的儲物櫃 7呎x3呎, 分左右兩邊, 每邊分六層, 每層可以放兩個24吋x16吋x16吋的膠箱, 即最多可以放24 ...
rstfung 發表於 2012-11-21 23:42

個Design 真係唔錯喎,真係放到好多雜物

我個師傅若有期都無問題嘅, 妳有興趣打以比contact details妳

我個師傅若有期都無問題嘅, 妳有興趣打以比contact details妳
water_father 發表於 2012-11-29 10:19

我真係有興趣呀!

water_father ???