藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Simpsons
打印 上一主題 下一主題

有冇人想換"拍佳"煲 !? [複製鏈接]

我媽媽在我不知不覺間已經換了好幾個大小不同的惠康煲仲要係全部唔使錢我跟佢去過惠康發現佢用嗰招都幾掂首先惠康會在某些地方派coupon有些購物滿$70減$5有些$200減$15之後你於平日去惠康買$70嘢其中一定要有一件蔬果類如檸檬一個(大約$1.2)那麼你就只須付$65(用一張coupon)而得兩個印花. :em12:

如果冇coupon就於平日去惠康買$50嘢當中當然要有一件蔬果類如檸檬一個(大約$1.2)那麼你就只須付$50而得兩個印花. 不過就冇得慳5蚊.但是我覺得這個方法仲好. :em12:

[quote:82fd1845f5="Hotcake"]我媽媽在我不知不覺間已經換了好幾個大小不同的惠康煲仲要係全部唔使錢我跟佢去過惠康發現佢用嗰招都幾掂首先惠康會在某些地方派coupon有些購物滿$70減$5有些$200減$15之後你於平日去惠康買$70嘢其中一定要有一件蔬果類如檸檬一個(大約$1.2)那麼你就只須付$65(用一張coupon)而得兩個印花. :em12:[/quote]

你mamei都好醒喎 :em11: 呢招都可以學o下 :mrgreen: (我知依家maybe在rc呢個homepage喥好多人會怕左我 ops:  because我在果邊發言but我只係想教訓o下佢地同埋我個friend要我入去果邊先可以透過我部機去炸網既config.而你地亦唔駛擔心我係1心想好平靜噤在rc度住既 :em04: 點都好喇希望你地會明白 我亦會在我個friend教訓完佢地之後收手架喇 而我亦知我既言行同回響 我知點做既 放心喇 :mrgreen: )我亦好開心識倒你地 :em02: (我係個 "人不煩我 我不煩人"既人黎)我都好怕人煩架 :em05:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

我都換左幾個柏階煲 ~

(一人少句, 和和氣氣咪好囉  :wink:  ,你 post 個 plan 係度,會俾人睇到架喎  8)  )

[quote:c657c54bae="saga"]我都換左幾個柏階煲 ~

(一人少句, 和和氣氣咪好囉  :wink:  ,你 post 個 plan 係度,會俾人睇到架喎  8)  )[/quote]

sorry呀我止係唔想你地唔會我咋 :em01: 我知我唔太重要以後我會少說話多支持rc架喇sorry :em01:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

Hi 小yen 為什麼講講吓煲你會突然間變得咁傷感嘅 唔係我講錯嘢下嘛? :?: 如果係就真的對不起啊! :em14:

[quote:97df171036="Simpsons"]新聞好似話約 200 度就會"出o野" 究竟平時煮食會唔會呢 !? :?:

都唔知換唔換 PK 煲好 . . .  :!:[/quote]

我睇報紙話有易潔塗層的煲 like pk o個類.........當遇到600度高溫就會釋放有毒物質...........所以建議用家不要用太猛的火/長期高溫燒有塗層的煲同埋唔好"括"花個塗層咁就ok.........

有換左2個......不過我未用過.........如果有足夠既印花都可以考慮.............
我覺得pk個煲比歡迎個煲好d.............

[quote:3e2cbda310="Hotcake"]Hi 小yen 為什麼講講吓煲你會突然間變得咁傷感嘅 唔係我講錯嘢下嘛? :?: 如果係就真的對不起啊! :em14:[/quote]

sorry呀唔關你事架 :em14: 係我自己想講講野姐 (我驚你地睇左果邊既事會對我有唔會but都係我自己細路思想姐 ops: 當中既發言我唔想浪費太多版面黎explain la anyway算把la :em05: 唔好意思呀hotcake我好似好煩噤呀 ops:

never mind la... :em16: