藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Simpsons
打印 上一主題 下一主題

有冇人想換"拍佳"煲 !? [複製鏈接]

我已經換左2個"百佳"煲.....一個係煎pan 一個係18cm煮公仔麵的煲........因為我打算留去新屋用.......所以仲未開封...........但就好輕...........

我想問而家仲有冇街坊打算儲印花換"圍康"煲呀...........我有17個印花可以供諸同好..............不過個煲真係好重同埋會遇熱變啡黑.........但原來佢有10年保養.....勁!!!!!!!!!

我已經換左2個"百佳"煲.....一個係煎pan 一個係18cm煮公仔麵的煲........因為我打算留去新屋用.......所以仲未開封...........但就好輕...........

我想問而家仲有冇街坊打算儲印花換"圍康"煲呀...........我有17個印花可以供諸同好..............不過個煲真係好重同埋會遇熱變啡黑.........但原來佢有10年保養.....勁!!!!!!!!!

Hi Teresa&Fai

How many coupon should I need for getting the cook set ar?

I want to get one ar.

thanks
AngusZire

[quote:99a2e1fd73="Teresa&Fai"]我已經換左2個"百佳"煲.....一個係煎pan 一個係18cm煮公仔麵的煲........因為我打算留去新屋用.......所以仲未開封...........但就好輕...........

我想問而家仲有冇街坊打算儲印花換"圍康"煲呀...........我有17個印花可以供諸同好..............不過個煲真係好重同埋會遇熱變啡黑.........但原來佢有10年保養.....勁!!!!!!!!![/quote]

我換"圍康"煲呀...有多就比我啦!!
麻煩晒 :em14:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

唔好意思我依家都儲緊印花換惠康煲呀 ops:  但係真係好難儲呀到依家得個10個 : 如果分剩有多既話請考慮下俾d俾我小yen呀 ops: anyway先多謝先我今日唔舒服呀afternoon番左屋企sleep左1陣依家要落去see doctor la :em08:  :em02:

[quote:87a52f2e14="Simpsons"]真係有 d 難度 ! :em10:

其實煲湯係咪用不銹鋼煲比較好 (例如 拍佳 Buffalo) !?  :idea:

H&H 你想換邊款呀!?  

我最想換隻"大平底". 但要 50 coupon 再加 $139 而拍佳 "美呀" 都只係賣 $13x . . .  :twisted:

真係好想知 Pinnacxx 呢個牌子好唔好 o個 d 煲低唔低換 !?  :?:[/quote]
喵~
煲湯都係用不銹鋼煲好d喎 因為用易潔煲o既話 煲底長期加熱 有機會釋放有毒物質o架!!  :em03:
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

新聞好似話約 200 度就會"出o野" 究竟平時煮食會唔會呢 !? :?:

都唔知換唔換 PK 煲好 . . .  :!:
Simpsons

[quote:1486ac3d4b="AngusZire"]

Hi Teresa&Fai

How many coupon should I need for getting the cook set ar?

I want to get one ar.

thanks
AngusZire[/quote]

Sorry 咁遲先覆.........

只需集齊50個印花.....加錢便可以換一個煲..........百佳一套有5個.......不過有2個係煮公仔麵的煲.........只係一個16cm 一個18cm...........

如果你可以儲到一張有70個印花就可以免費換16cm/18cm/平底煎pan一個......集齊2張滿70個的就免費換湯煲/鍋仔一個

我個"媽打"已經幫我換o左兩個"歡迎"煲 一個係大size o既煮公仔麵煲 另一個係大size o既煲湯煲. d料幾靚 好重手 仲十年保養. 我諗住o係新屋用 所以仲未開封 不過有d朋友用過都話ok 煲湯時無需加太多水 飲幾多就預幾多份量. 對我黎講好唔好用都算啦 話曬o係"媽打"一番心機 :em04:
G :em21: P

[quote:a8d26885e3="gp"]我個"媽打"已經幫我換o左兩個"歡迎"煲 一個係大size o既煮公仔麵煲 另一個係大size o既煲湯煲. d料幾靚 好重手 仲十年保養. 我諗住o係新屋用 所以仲未開封 不過有d朋友用過都話ok 煲湯時無需加太多水 飲幾多就預幾多份量. 對我黎講好唔好用都算啦 話曬o係"媽打"一番心機 :em04:[/quote]

你就好喇我依家重係儲緊呀 :| i think有排先儲倒喇 (1來就算要買野都留番weekend & sunday先買可以有 double呀嘛 ops: 2來我得1個人儲真係要慢慢先至得喇) anyway我知道佢地d料都好好架 你地真係可以放心都得喇 :em11:

我有110   pcs  parking coupon  我媽說 :不要加$$ 所以要儲多30pcs 才可以
換到個大煲