藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4687|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

浴缸近期塞得好勁, 點攪都唔得. [複製鏈接]

有冇人有好辨法呢??? LEE幾日...塞到去唔到水....."NEW"過佢又冇嘢塞住喎....都唔知點解....有冇人同我一樣呢....有乜計呀....

試吓用通x佬?

之前試過....好左少少.....但1week後...一樣.....真係冇哂計...

上月在葵芳買了個膠水膈,真的膈到很多頭髮,可試下!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

已有用了好耐喇....日日亦有清理頭髮....都係咁....

我是用一個衣架拉成一支有小勾的長鐵枝,伸入水喉的盡頭再打轉幾圈,然後拉返出黎。上次被我抽出了一個乒乓球多的頭髮絲。  小心小勾大能太大和太勾,上次因勾著頭髮絲後個勾變了個小球一般,差點拔不出來!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

通x佬不要買啫喱果款,唔work,要買粉果款。

如果都唔得,可以試下去五金鋪買通渠水,即是旺角掉落街果啲,但好大味,要開定大門,開定風扇吹行佢,同要好小心用。

有冇人有好辨法呢??? LEE幾日...塞到去唔到水....."NEW"過佢又冇嘢塞住喎....都唔知點解....有冇人同我一樣 ...
莊生bb 發表於 2011-6-30 23:57

用通渠粉, 倒2包落去過夜, 第朝早開大水加埋個泵, 勁泵幾野應該ok.

幾年前,我初初搬入嚟試過,後來call管理處,叫工程部用架餐勾起過塞,這樣就可以好輕鬆勾走上一手業主
剩低啲頭髮,然後每隔幾個月用通渠水清潔一吓就得,通渠水最好用高樂氏(百佳有得賣),好過用電視賣廣告個隻通渠王.

用通渠粉, 倒2包落去過夜, 第朝早開大水加埋個泵, 勁泵幾野應該ok.
klmandy 發表於 2011-7-8 13:27

下! 過夜!  小心喉都穿喎!