藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

BBQ攻略 [複製鏈接]

kk : 搵次一齊燒嘢食啦. 最多唔燒咁多牛丸嘞.
os_ecu 發表於 2011-4-11 17:49

抱歉, 閣下是否把我錯認為另一人(你朋友)??

$240 for three hours. It is too expensive for BBQ.
I think $50 per hour would be more reasonable.
KC

SKY GARDEN 即係L幾?

SKY GARDEN IN WHICH LEVEL?

Hotel L7
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

又一例子,藍澄灣管理處就係咁,叫佢做D野,佢就你唔好做,到要做咧,D條文就無情無理,不合人情,只怕俾人投訴。別的公司會希望設施人人讚好、使用率高,呢度就做了表面功夫就當功積,設施就最好無人用,唔洗管理。 停車場也是另一例子。  又是年年加人工,又唔想做。  以前的租車、儲物櫃就是用呢D方法攪到無哂!

:curse::curse::curse:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

又一例子,藍澄灣管理處就係咁,叫佢做D野,佢就你唔好做,到要做咧,D條文就無情無理,不合人情,只怕俾人 ...
grassman 發表於 2011-4-14 21:01

同意呀... 我雖然O岩O岩搬來... 但都覺得呢度O的管理真係差....同我以前住的屋苑真係無得比...
睇樓時參觀個會所... 全部野都好似好似爛晒咁.. 見到都唔想JOIN...
現在搞BBQ, 咁貴, 時間又唔吸引.. 真係好難有興趣BOOK...

電子爐?..... not attractive wor....
@.<

呢個CLUBHOUSE 真係惹人發笑啦!

其實我地小業主有冇渠道可以反應架, bbq設施建成主要應該係service 屋苑居民, 而家要成$240一節, 再加上時間不配合, 可能大部份居民都唔會租用。 設施形同虛設, 但小業主繼續要支付建設成本及維修費用..... 請問大家知唔知可以係邊要求管理公司公佈每節收費點計算出黎 ? 如果每節收費降低至合理水平 ($50/$100 per session)我相信會有好多居民租用...