請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3382|回復: 9

今日親眼見到狗主不理佢狗狗啲屎屎就走了.....too bad [複製鏈接]

今日在爛地停車場行回屋企時終於親眼見到有狗主不理佢狗狗啲屎屎就走了.....真係不知所謂...
本身真係唔介意其他人養動物, 最緊要清潔就ok.
行到剛剛過左橋底, 就見約50米外有隻狗狗屎屎, 心諗唔緊要喇, 最緊要狗主會清理啫, 點知再行...見住個狗主就咁就走左, too bad...
本來好想影佢相, 不過太黑喇, 當去到停車場入口時佢轉入公園路向美景行左, 我估佢唔係藍澄住戶...
不過真係好黑人憎...你要養狗, 我唔會反對, 不過真係請好好照顧佢嘅一切,

50米外可能狗主都唔留意, 有時可以同狗主講聲, assuem 佢真係睇唔到, 但做乜放到隻狗咁遠...
btw, 咩狗?
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

唔係, 係我離開隻狗50米, 而個狗主就在狗側邊, 佢一定見到, 因為佢有低頭望, 我本以為係小小... 但我一直行近時, 已見到上有幾舊金....
我唔係好識狗款, 只見佢係中間位黑毛, 頭同尾係啡毛...

好難估... 細狗?咩SIZE?
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

好難形容喎, 應該算係中ize

只狗仔只腳係咪比較短? 佢主人係男定女? 有無帶眼鏡的?

可能個狗主同隻狗係同一個媽媽生的..... 都是一條犬
KC

too bad...

@chong

雖然缺乏責任心的狗主應要檢討, 但你的 (個人品格 + 口德 )都需要從新學習過.

只講事實,多多見諒

住11樓有隻大狗狗既主人, 請你見到呢個留言, 提你個工人放狗時同隻狗狗帶番口罩, 見過佢好多次, 冇一次有帶既, 多謝合作