藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5932|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

如果再搞唔成村巴, 不如換管理公司 [複製鏈接]

rc成日都俾報紙佬抽水交通差,
咁多年來管理公司有關村巴完全冇進展
咁搞落去所有業主都冇著數

朝早等88F等到火都滾

yes, both route no.88g and 88f are providing bad service, e.g. insufficient  of car, not frequent enought to carry passengers, caused long long queue in the morning.

始終村巴唔係的士,可以辦的路線有限,能幫到幾多鄰居呢?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

不如建議港鐵整條青衣南線

聽小巴司機講,佢地其實都鍾意我地條線,因為小巴朝早開出去,佢地有和記番工客返,但近葵芳mrt時,勁多車,佢地想快啲番都唔得。

其實我地有自由行同和記已經好彩,非繁忙時間小巴都好快可以開車, 放工時間我7:00-7:30有時坐上去等開車,有時要等一間車先上到,我覺得可以接受。

"建議港鐵整條青衣南線" 依個至醒提意,我鍾意。

業主會是廢柴,管理公司就得過且過,不作為。
換管理公司固然好,但一定有個為居民企硬的業主立案法團,才能真正解決問題。

service quality of EMO is really bad....particularly the "Estate Management Officer"....if you have ever requested some help from them, I am sure you will realize that

據聞除非有好特別理由,運輸署已經唔俾再開新村巴, 何文田豪宅君頤峰都只係得綠Van,所以都好難開得成lor!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

業主會是廢柴,管理公司就得過且過.... 呢句啱...我打左去好多次,講一套做一套,但係又冇居民肯企出來,吾係一齊開個台收集簽名,OR 開居民大會,換鬼左個管理公司,之後再廢左個業主會正式組個業主立案法團,跟住仲有力量同大業主傾返一D 推返吾到的野,好似係個吾合理停車場租啦~~~