藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2918|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

有無大單位住戶諗過個窗貼玻璃紙 [複製鏈接]

嘩! 夏天西"che"好勁,有無住戶會貼呢,但又怕影響屋的光度,any comment?

同你方向吾同,從未西斜過....所以冇諗過,個人認為吾好貼會好D,出面賣個D貼,點都會影響到個透光度,貼左點都會暗D,冇咁光猛

我有諗過有D"單面"反光玻璃紙,因為唔想用窗簾,不過最後都因為擔心會俾人睇到,所以放棄咗.
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

我不是大單位,但都有間房向西,用咗是會暗咗少少,但如果晒正時,都好光,我有時都仍然頂唔信,要再拉curtain

我的單位可望海,用反光紙太浪費了,還是用窗簾吧!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

反紙有不同顏色,我唔記得我用果隻是不是銀色,用咗之後,仍然可以看到出面好清楚嫁。買時,可以用佢果個不同的板,看看每隻色的效果。我自己覺得好有分別,用反光紙除了沒有那麼晒外,佢會反有97%的熱力,用咗會無咁熱。

3M 反光紙好似幾貴?

我係E單位, 都幾熱, 但平果D我諗貼左一係會影響光度, 一係就會冇用, 如買3M我果陣QUOTE過好貴 (唔記得幾錢, 總之係貴到唔會諗)

我係E單位, 都幾熱, 但平果D我諗貼左一係會影響光度, 一係就會冇用, 如買3M我果陣QUOTE過好貴 (唔記得幾錢, ...
siukwai 發表於 2012-11-18 00:04

嗰啲雙層玻璃又點睇? 價錢實係最貴, 但隔熱隔聲能力應該最好!