藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Patrick
打印 上一主題 下一主題

減人工!! [複製鏈接]

唔會係"吞POP"個 d 機電處工人啩 !  :em13:
Simpsons

Patrick 你o係機場返工o既? :roll:

[quote:f73591a4fb="lamlam"]Patrick 你o係機場返工o既? :roll:[/quote]

而家係

有時唔係 :

遲 d 可能唔係 :roll:
:em19: 人生得意須盡歡 莫使金樽空對月 天生我才必有用 千金散盡還復來

[quote:d487e78002="atrick"][quote:d487e78002="lamlam"]Patrick 你o係機場返工o既? :roll:[/quote]

而家係

有時唔係 :

遲 d 可能唔係 :roll:[/quote]

你 係 海 關 :mrgreen:

patrick我估個冷門d既department:係咪柳記呀???

我都覺得警察同消防員唔好減人工especially新制既乜鬼福利都無~~
而且係高危行業買保險保費都貴d啦~~~
跳左point但係減既多過加~~~~
羊咩BB呀你地唔好食咁多奶粉喇爸爸搵$$$好辛苦架知唔知呀???
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04:

無計鬼叫赤字加o左稅唔減公務員人工好難向納稅人交代. :em10:  :em10:
諗起攪到一鑊泡的巨星汇包底一億真係火都.  :evil:  :twisted: :em13:  :em20:  :em13:  :twisted:  :evil:

Just received the email.

二零零四年一月一日起調整薪酬:

http://www.hku.hk/hr/ann/salary-c.pdf

:em01:  :em01:  :em01:
大眼

Cliff 係大學教授 !!??  :em14:  :em14:
Simpsons

:em16:

只係一個普通職員 .... 聽財爺講遲地教育界D budget 會Cut得唔少 ....
大眼

係呀...咩咩豬d tutor都話佢地有肥雞餐
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04: