藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9363|回復: 47
打印 上一主題 下一主題

減人工!! [複製鏈接]

出年私人機構都唔減點解公務員重要減 :em16:

公務員都有阿媽生"?
:em19: 人生得意須盡歡 莫使金樽空對月 天生我才必有用 千金散盡還復來

唉~~~~唔好提... :cry:

有point跳喎
我係隱形人  :em19:

[quote:6da8af8078="Mr. & Mrs. FireFire"]唉~~~~唔好提... :cry:[/quote]

莫非 Mr. & Mrs. FireFire 係公務員...

香港政府真係~~~~~~~唉 :evil:
:em19: 人生得意須盡歡 莫使金樽空對月 天生我才必有用 千金散盡還復來

[quote:b4b0d97a04="wicyh"]有point跳喎[/quote]

都死啦..... :em01:

[quote:71be172342="atrick"][quote:71be172342="Mr. & Mrs. FireFire"]唉~~~~唔好提... :cry:[/quote]

莫非 Mr. & Mrs. FireFire 係公務員...

香港政府真係~~~~~~~唉 :evil:[/quote]

fire嘛........梗係公務員啦 :em12:

減人工又係減低消費力.... 唔減人工又唔公平.....
應該點算好??
見過鬼就唔怕黑啦~

公務員人工高福利好...... 我唔講私人同政府最高級個d既分別...就睇我同我同學...

佢中五畢業 會考得九分... 九七前入到政府個文員 有長俸...最正係唔駛OT 夠鐘即閃.....

我 大學畢業 早兩年出黎做野.... 但係好明顯 佢好景過我好多..

佢自己都承認佢係私人機構一定搵唔到咁既職位人工...

不過... 梗係兩都唔可以完全睇齊...所以...公務員減左都係多過出面公價呀...
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

但係你地d紀律部就唔好減 因為真係搵命搏....
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:0a944d4571="Agnes&Henry"]公務員人工高福利好...... 我唔講私人同政府最高級個d既分別...就睇我同我同學...

佢中五畢業 會考得九分... 九七前入到政府個文員 有長俸...最正係唔駛OT 夠鐘即閃.....

我 大學畢業 早兩年出黎做野.... 但係好明顯 佢好景過我好多..

佢自己都承認佢係私人機構一定搵唔到咁既職位人工...

不過... 梗係兩都唔可以完全睇齊...所以...公務員減左都係多過出面公價呀...[/quote]

我認同 ar~
見過鬼就唔怕黑啦~