藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2759|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

魚缸漏水 [複製鏈接]

今日大摩呼籲減持港股 加上日經大跌 觸發大量沽盤

最終重創501點 成交達202億. 差唔多day-low收.

承接在港的跌勢,倫敦港股再跌,但其後有買盤,令指數較香港收市時回升近百點。

港股下午在香港加劇,11800點失守,恆生指數收市報11737.18,大跌501.45,差不多以最低位收市,也是自兩年前九一一事件以來的最大的單日跌幅,成交201億。
我係隱形人  :em19:

明日大家點睇呀?  :roll:

唔知明日會唔會繼續跌 唔知仲會唔會咁大幅度咁跌 好大鑊架喎
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

升左好一斷日子 其實都應該會出現調整.....
感覺上明日還會有下調 因為個市岩岩先好返o的 其實普偏未係好有信心...
今日來一下大跌 明日可能仲會有人沽貨減持...
不過我自己就比較唔係咁擔心...不過明天我估會低開 微跌收市...
(我亂估咖咋.........=.=)

外圍繼續跌明天都不太樂觀
不過都唔係好擔心.

美股直到現在下跌37.93(0.40%)點
Nasdaq就下趺22.59(1.19%)點
見前睇黎表現疲弱...如果收市前可以站隱的話...
我覺得明日港股可以回隱...

我都估明日會繼續跌 但唔會好似今日咁勁啩.... :roll:

我諗其實都會係執平貨既時機 有d股都跌番落去較平既位 相信短期會收復失地..(估估下咋)
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~