藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

做姊妹&接新娘 [複製鏈接]

個新郎都好聰明下喎!

應該各兄弟姊妹一齊出黎食餐飯.........聯絡下感情(餐飯緊係新人請)............之後就一大班女仔研究下玩d咩......咁又要睇下新人可接受遊戲的尺度.........因為可能需要買道具......又d太激又可能唔得............又可以傾下當日邊個負責d咩............eg. 誰負責遞茶比新娘........邊個負責幫新娘換衫...............邊個負責點算帶來的物件........

我記得我家姐結婚時有個遊戲都幾sweet...............放左新郎入屋後 新娘仲係間房入面.......放3條紅線中房施到廳............要新郎簡其中一條(當然同佢講其中得一條係連住新娘 但其實3條都係由新娘"渣"住)...........之後就用呢條紅線帶新娘出黎............

[quote:0c57ba3c53="abo&keung"]回想我當日都用痰冠仔食香蕉啦! :em01:[/quote]

噤有冇搽花生醬同加忌廉呀?

念起都核突 :em05:

我有個friend就用張大咭紙寫了99個L VE要個新郎搽唇膏,印返哂個"O"字,愛得來長長久久嘛 :em21:

我同表姐都講過 想玩d溫馨d遊戲 唔要三級核突野!!
你地d遊戲都真係幾好喎 !

[quote:c4440cc7fc="Sharan"]我有個friend就用張大咭紙寫了99個L VE要個新郎搽唇膏,印返哂個"O"字,愛得來長長久久嘛 :em21:[/quote]

99個 :em03: ?????印到爛咀 呵呵 :em09:

[quote:545e364b70="Tomato"][quote:545e364b70="Sharan"]我有個friend就用張大咭紙寫了99個L VE要個新郎搽唇膏,印返哂個"O"字,愛得來長長久久嘛 :em21:[/quote]

99個 :em03: ?????印到爛咀 呵呵 :em09:[/quote]呢個真係幾掂喎 幾攪野 :mrgreen:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

在賓客中找新郎 :em03: 客人用餐巾做掩飾 :em13:  :em13:  :em13:  新郎記住要帶假髮喎 :em07:

其實我覺得玩多d肉麻野仲好
一對新人將來重溫一定好溫馨(至少我有同感)!

[quote:013f70ed5b="AT"]在賓客中找新郎 :em03: 客人用餐巾做掩飾 :em13:  :em13:  :em13:  新郎記住要帶假髮喎 :em07:[/quote]

上次我又係玩呢個遊戲仲要新郎扮侍應送餐好攪笑

[quote:fada993cd0="bunnud"][quote:fada993cd0="AT"]在賓客中找新郎 :em03: 客人用餐巾做掩飾 :em13:  :em13:  :em13:  新郎記住要帶假髮喎 :em07:[/quote]

上次我又係玩呢個遊戲仲要新郎扮侍應送餐好攪笑[/quote]

但係真係幾厭喎,近兩三年去飲,次次d人都係玩哩個遊戲,同嘪好視乎你d賓客玩唔玩得,如果唔係,無人揮毛巾,都幾無忍 :em05: