藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: wicyh
打印 上一主題 下一主題

邊間配contact lens平靚正 [複製鏈接]

其實做完lasik係咪永久都未知
我係隱形人  :em19:

[quote:2f67fbf371="wicyh"]其實做完lasik係咪永久都未知[/quote]

係呀 讀緊書就最好唔好做 因為有機會再深返
如果係成年人 都發育完   ops:  就好少機會有返

:em17:  以上是醫生同我講的

1 day 果D對對眼唔係咁好架唔適合長期用架 我就用two weeks果隻

其實我就prefer做lasik 尤其係深近視 唔係真係咁危 同埋1次過 雖然有機會會深番 但例子唔多 好似多數係深番至100度喎 但最重要係方便睇野嘛 帶contact lens每日限住時間 同埋日日帶都會增加發炎機會 加埋睇醫生&檢查都係一條數啦

不過真係check下適唔適合做先 唔適合就講乜都冇用 :em12:

我就最鬼衰係鴛鴦眼 又唔係真係咁深 1隻350度 1隻75度 都唔知做唔做好 :roll:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

Re: 邊間配contact lens平靚正

[quote:2e4e92f122="wicyh"]1.高登
2.眼鏡88
3.兿視[/quote]

個人就唔多鍾意2同3,1就未試過

佢地好求其,佢會問你個眼鏡配幾內,如果短時間,佢連驗眼都唔做,check你個鏡度數就算, :em16:  :em16:  :em16:

我係康怡個間愛美視就幾好 :mrgreen:

[quote:06e999913f="Sharan"]我係康怡個間愛美視就幾好 :mrgreen:[/quote]

康怡間愛美視好咩? 成日都水静河飛

[quote:0a1a392696="wicyh"][quote:0a1a392696="Sharan"]我係康怡個間愛美視就幾好 :mrgreen:[/quote]

康怡間愛美視好咩? 成日都水静河飛[/quote]

點解你會知架 ?
8)

[quote:0ecc99b5f8="saga"][quote:0ecc99b5f8="wicyh"][quote:0ecc99b5f8="Sharan"]我係康怡個間愛美視就幾好 :mrgreen:[/quote]

康怡間愛美視好咩? 成日都水静河飛[/quote]

點解你會知架 ?
8)[/quote]
我成日都去o個頭

[quote:358a0771eb="Sharan"][quote:358a0771eb="wicyh"]1.高登
2.眼鏡88
3.兿視[/quote]

個人就唔多鍾意2同3,1就未試過

佢地好求其,佢會問你個眼鏡配幾內,如果短時間,佢連驗眼都唔做,check你個鏡度數就算, :em16:  :em16:  :em16:

我係康怡個間愛美視就幾好 :mrgreen:[/quote]

我都係o係康怡配架!!!!  :
真係幾好 好過太古其他眼鏡舖~
不過呢 搬左之後間 eyemate 就差 d 喇 serve 開我果 d staff 都好似走左一 d 個驗光師都改左  

我係荃灣配 $100一盒....兩個禮拜即棄......B & L....
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

1就未試過 ,2試過配眼鏡及配 Con.,3只試過配眼鏡已經backlist o左,2同3服務提供都是一般。 :wink:
我最近亦新配Con. 就住所附近"名店專業" ,第1次驗眼同驗舊個副Con. 度數,第2次取Con. 再驗眼及度數(戴了新Con.之後)。
驗眼時見我舊Con.有蛋白,叫我唔好再戴會戴壞眼,送o左一副2星期即棄Con.比我。服務很細心 :em11:
Wicyh:
舖址大多數是九龍新界地方,可能對你會唔方便,如果你想試下,講比我知呀,我比個詳細地址你。