藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7820|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

邊間配contact lens平靚正 [複製鏈接]

1.高登
2.眼鏡88
3.兿視

:em16: 不如做Lasik啦 雖然一次過比好多$$$$......我計過啦 長時間計 買contact lens 條數都好come計架 (雖然每次唔係比好多)

[quote:429016c2cc="Wynne & Paul"]:em16: 不如做Lasik啦 雖然一次過比好多$$$$......我計過啦 長時間計 買contact lens 條數都好come計架 (雖然每次唔係比好多)[/quote]

但有危險喎 ...  :em01:

[quote:1dd6544df5="saga"][quote:1dd6544df5="Wynne & Paul"]:em16: 不如做Lasik啦 雖然一次過比好多$$$$......我計過啦 長時間計 買contact lens 條數都好come計架 (雖然每次唔係比好多)[/quote]

但有危險喎 ...  :em01:[/quote]

同埋好貴 :em05:

不如用即棄(1 day) la 好方便架

[quote:0bb88d9d01="lamlam"]不如用即棄(1 day) la 好方便架 [/quote]
深近視+深散光 = 配唔到 :em06:

[quote:59d31bea4f="Wynne & Paul"]:em16: 不如做Lasik啦 雖然一次過比好多$$$$......我計過啦 長時間計 買contact lens 條數都好come計架 (雖然每次唔係比好多)[/quote]

唔係個個都啱夲人就係眼角瞙太薄不適合做蝕著$800檢查費.

依家做lasik$18000左右唔算貴了長期戴contact lens對眼都唔好啦有冇人已做了lasik.
目只近觀心能望遠

[quote:93dd38592b="lamlam"]不如用即棄(1 day) la 好方便架 [/quote]

我以前都係用daily 我已計過 將手術費分開黎計 每年花費係contact lens D$比手術費仲要貴---------------->真架

假設每日每對CON要$7.5 (DAILY) X 365 = $2737.50/YEAR
手術費$16000 / 2737.50 = 5.8 年

6年0既CON $ 就可以做手術 仲係永久添 :em11:

我好似賣緊廣告----->      

我自已就無做過 但身邊就有幾位朋友/同事做過 好彩佢地都係成功的例子.  不過我亦有朋友問過d眼科醫生 佢地都唔係咁 advise 去做.

[quote:b6fd98570e="candy-cheung"][quote:b6fd98570e="Wynne & Paul"]:em16: 不如做Lasik啦 雖然一次過比好多$$$$......我計過啦 長時間計 買contact lens 條數都好come計架 (雖然每次唔係比好多)[/quote]

唔係個個都啱夲人就係眼角瞙太薄不適合做蝕著$800檢查費.

依家做lasik$18000左右唔算貴了長期戴contact lens對眼都唔好啦有冇人已做了lasik.[/quote]

我做左幾個月啦 好方便呀 旅行最正 玩到好夜都冇有怕..............