藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: roadx
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣 最新呎價 hk$3138 [複製鏈接]

近期呎價平均: $3875($3441 - $4191)
聽落正常好多!之前蘋果出錯ja吓話?!
online.eric 發表於 2010-6-24 16:37

This week is $3,754  increase by 19.6%
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100626&sec_id=15307&subsec_id=15329&art_id=14175548

This week is $3,754  increase by 19.6%
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100626&sec_id=15307&subsec_id=15329&art_id=14175548
wing102 發表於 2010-6-26 07:37

原來係一周平均數,依道少買賣,上落可以好大wo~

hello~
我係1手業主~
好耐無上來!

我覺得呢度真係好好住,我由取入伙紙,到依家已住了6-7年
感覺除了返工時搭小巴,同大家樂的問題~
其他一切都很好!
但係真係唔明點解個樓價會升唔起??

不過依家個市況~
升到5000蚊呎,
我都未必會放售~
只係個心情開心d姐~
相信呢度好多brother都係咁諗!

rc升到5000蚊, 都要諗下搬去邊先, 如果rc5000蚊, 第二度都升到上天lu, 到時拎住d錢都唔知搬得去邊!!

有時有人等錢冼就賣平d
 仲有時有人俾間屋家人唔想俾stamp會mark平d

rc升到5000蚊, 都要諗下搬去邊先, 如果rc5000蚊, 第二度都升到上天lu, 到時拎住d錢都唔知搬得去邊!!
一家四口 發表於 2010-6-29 16:49

Yes, unless there is new advantage or improvement to its transportation , so that its price could perform above average in the future, otherwise, its rather difficult to change to other estate.

以前d owner 部份好窮
好平就沽左rc
但而家仲留口係度的人
好多經濟都唔錯
禾去問中x想租rc供應都唔多
叫租金都可以叫相當好其實這幾年rc
市場已經好左
只不過你永遠搵錢比大地產佬難

我都覺得如果交通可以改善下, RC升幅唔會咁落後
點解青衣冇小巴去旺角, 香港島等跨區地方呢? 而荃灣就有好多
青衣南又冇巴士可以去到尖沙咀? 只係早上有特別班次, 而42A又只係到佐敦止

我都覺得如果交通可以改善下, RC升幅唔會咁落後
點解青衣冇小巴去旺角, 香港島等跨區地方呢? 而荃灣就有好多
青衣南又冇巴士可以去到尖沙咀? 只係早上有特別班次, 而42A又只係到佐敦止 ...
ktk08b 發表於 2010-7-5 00:38

呢度20分鐘出mtr
ok啦