藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6381|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣 最新呎價 hk$3138 [複製鏈接]

點解可以咁低 ??

連屯門市廣場都 hk$3301 啦 !!

唉~~ 成日比人話交通不方便, 又成日比人話酒店多自由人出入, 又有人話貨櫃碼頭好嘈~~~

但.... 唔係咁平...去年都上唔到車~~~
其實.... 我好想大大聲同未買藍澄灣的人講

"藍澄灣好好住的"

平均3138?真係會有人放?點買得番藍澄灣的居住質素?........願意以這價錢賣出的,可能都是那些數年前一百萬多買入的業主罷(還肯定是景觀較差的單位),這可以理解.......但3138這形勢又能維持多久呢?我相信最終事實會勝於雄辯,藍澄灣只會愈來愈少供應,到時呎價自然會到達合理的水平。而且,自己住得舒適就可以了,就由得那些人去買青衣的其他樓就好了,香港人都係注定被地產商玩弄一生。

消息從那裡知?

唉~~ 成日比人話交通不方便, 又成日比人話酒店多自由人出入, 又有人話貨櫃碼頭好嘈~~~

但.... 唔係咁平...去年都上唔到車~~~
其實.... 我好想大大聲同未買藍澄灣的人講

"藍澄灣好好住的"  ...
sylvialai 發表於 2010-6-19 13:32

同意同意!我真係唔知依個尺價,係香港邊道可以買到相同自住質素的樓!

apple報導只是統計平均價,不要咁sad啦!希望在明天嗎.但是mid-land & centraline估都無咁 low啦.

個呎價可能係細單住向酒店景, 大單位有成交$403 萬喎。其實要住過藍澄灣先會知好住, 唔會拾得搬走!
Hin Hin

對啊 ! 真的是要住過藍澄灣先會知好住.... 我們剛搬來2 months, 住951 feets.  我們已在打算若干年後, 買 B & C 室相連單位...... 1,366 feets - dream house