藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4821|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

如何晾衫? [複製鏈接]

請問各現有住戶,你地會用咩方法晾衫呢?
我住957' 問題係我地唔想晾响廳,但房得一邊窗,如果我用"十胃" d 晾杉架又驚唔夠力,
如果要整"通" 响房到,我有覺得好ugly。
你地有咩提議呢?

多多指教!

我都係搵師傅加條通Jar! 如果想靚d, 我有個朋友就响窗台前加咗塊窗簾, 有需要就拉埋佢扮係隻大窗, 佢話依家好似多咗個窗台衣櫃! haha!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

(1)係TOILET 上面加條橫柱, 跟住開抽濕機;

(2)唔要浴缸改企缸, 之後獨立買一部乾衣機;

(3)本人不建意掛在窗前, 因為有外觀瞻

天上野 :p

(1)係TOILET 上面加條橫柱, 跟住開抽濕機;

(2)唔要浴缸改企缸, 之後獨立買一部乾衣機;

(3)本人不建意掛在窗前, 因為有外觀瞻
我係小忌廉 發表於 2010-4-28 19:46

(1)

多謝咁多位意見, 但如果 toliet 晾, 我驚好難乾.
我想請教下"rstfung" 你條通係點整架? 可唔可以抄考下呢 hehe :p

揾對面長青村建新五金舖整架! 佢幫RC住戶整咗好多條, 好有經驗! 連工包料3幾百可以了!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

如果你整curtain,可以試吓叫佢地幫你整,我果時都係,沒有特別加我錢。

我係諗住叫我裝修c 傅整... 所以想問下你地咩款式..

我就習慣夜晚洗, 就用宜家家俬果d架, lon喺個廳度, 夜晚瞓覺冇人用廳, 點掛都得啦, 咁睇天氣啦, 有時開抽濕機, 有時加埋風扇, 有時開冷氣咁啦, 通常第二朝都乾得八八、九九, 如果第二朝仲有三幾件未乾晒既, 就lon入房晒太陽。

唉...香港地, 幾佰萬間屋, lon衫既地方都冇, 真係...