藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5442|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

會費問題 [複製鏈接]

請問大家知唔知封信講要每個月比會費先可以做member咁一年咪成千幾蚊?
咁咪都好"熔"..... :em06:  :cry:

認真講....其實所謂會所.....跟本就係酒店既... "佛司連田"
永遠愛著您 :em21: [/code]

其實如果個會所係認証唔認人 有冇機會搵相熟既share 咁咪每戶平均$75 用兩張証o羅...

講真有幾何用得晒四張呀最多都係初初會所新 又新居入伙至有咁多親朋戚友黎話睇下玩下傘 一年平均都冇幾多日會用得晒四張! 最多要用先問番你位朋友借用都仲得啦

不過都要睇下有冇D乜附帶條件先 例如有乜損壞要果戶負責之類....搵到相熟而又互相信得過既朋友真係有得諗架喎
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

是不是隨便那個月想用會所 那個月才交月費? 例如暑假 聖誕 新年這幾個月才交...還是每月都交?

好多私人住宅會所唔要比錢入咩會,最多有住戶証。
只不過部份設置,係要玩就要比錢。......
我諗....佢而家所謂入會...期實就係咩藍澄會,
故明思意人人都入得會,(街口賣魚蛋都可以)
並非only for 藍澄灣's owner。
只不過...你係藍澄灣住客嗎???最多平少少比你入會。
個case 就好似黃金海岸咁
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:00093a5630="dick&queenie"]好多私人住宅會所唔要比錢入咩會,最多有住戶証。
個case 就好似黃金海岸咁[/quote]
黃埔花園個會所要係住客先可以入會咖....89年果時 入會費要8000幾
會個月既月費要500幾蚊

[quote:b335a0c7d4="hales"][quote:b335a0c7d4="dick&queenie"]好多私人住宅會所唔要比錢入咩會,最多有住戶証。
個case 就好似黃金海岸咁[/quote]
黃埔花園個會所要係住客先可以入會咖....89年果時 入會費要8000幾
會個月既月費要500幾蚊[/quote]

會所一向都係奢侈既玩意
舊時唔係下下屋苑都有會所
d大型會所講緊幾十萬一年會藉...

[quote:899ad2cf67="H&H"]其實如果個會所係認証唔認人 有冇機會搵相熟既share 咁咪每戶平均$75 用兩張証o羅...

講真有幾何用得晒四張呀最多都係初初會所新 又新居入伙至有咁多親朋戚友黎話睇下玩下傘 一年平均都冇幾多日會用得晒四張! 最多要用先問番你位朋友借用都仲得啦

不過都要睇下有冇D乜附帶條件先 例如有乜損壞要果戶負責之類....搵到相熟而又互相信得過既朋友真係有得諗架喎 [/quote]

Yes right.  I prefer to pay $75 to get 2 passes.  Maybe we can arrange it later.

用者自付好丫

[quote:db2e2e3c9d="dick&queenie"]好多私人住宅會所唔要比錢入咩會,最多有住戶証。
個case 就好似黃金海岸咁[/quote]唔係藍澄人都得 照計唔會啩 不過應該唔入會都得玩次比次之嘛 唔會唔得啩
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~