藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: vivian
打印 上一主題 下一主題

天氣潮濕 - 開洗衣機跳fuse [複製鏈接]

即係話要換機啦...
可唔可以話俾我聽咩牌子, model no and how much?

我都係T6
都係用緊豐澤牌...
屋企有開抽濕機....部洗e機冇事....

原來咁多人跳 fuse,  仲以我為係我部有問題, 因為前幾日部機都試過冇左反應, 要大洗部機先開得返, 不過我尋日都把心一橫買左部新的, 新機可以 request 飛頂咁就入到舊機的位置

係呢, 有冇人有收賣佬電話, 等我順便收人收左部舊機
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

放 抽濕機 入廚房 抽半日啦, 試過係可以用得返.
Don\'t worry be happy!! ^_^

我係T1..
等我試下放 抽濕機 入廚房先..
ANYWAY ...what is  "request 飛頂"??? pls advise and how much for it..many thank!

我都覺得係,幾年裡面,今年這幾天是最潮濕嗎? 過往亦沒有此情形。很多地方的住宅比我們舊,甚至出現出水發霉的現象,又不見它們跳呢?

當然我希望明朝醒來,乜事都無。

但根據天文台的預告,未來一周的濕度都維 ...
vivian 發表於 2010-3-1 01:07

我用緊隨樓附送GE大禮....豐澤牌洗衣機!
我仲未敢試開機......部野咁奇怪, 好驚會爆炸!
我師妹住杏花村, 原來仲勁, 潮濕到消防鐘響, D LIFT全部壞晒......

25# sunsze1128

即係好似而家果部咁, 洗衣機頂係鐵面的
你平時去睇會發現一般洗衣機都係膠頂, 有成吋厚, 飛頂咁就會由膠頂轉鐵頂, 一般多收幾百蚊
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我係T1..
等我試下放 抽濕機 入廚房先..
ANYWAY ...what is  "request 飛頂"??? pls advise and how much for it..many thank!
sunsze1128 發表於 2010-3-1 16:10

I saw Sogo has some models which already 飛頂.
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

今晚聽朋友話可以用風筒吹吹,我吹左10分鐘,一開機又跳掣!
如果因為潮溼而換洗衣機,又好似唔係好抵。最開心一定係樓下間洗衣舖。

今日都仲係開唔到..............help