藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 莊生bb
打印 上一主題 下一主題

請養寵物人事幫幫手... [複製鏈接]

我見過一次 (腸腸主人), 上過呢到 report 過, 之後我連狗狗都冇見過 lu~~
有時我都會懷疑某d狗主唔清潔好, 但有時我冇時間等個狗主放完狗叫佢汁, 因為我出聲話佢, 佢又會話"轉頭汁"之類的說話...

仲有, 我想提出一點, 上草叢去 toilet 的狗狗都要汁屎ga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我成日見到有人係L1 & L2 放狗, 當隻狗小便,個主人(唔係賓賓)就用支水淝一下就算.....我粗d咁講,一篤尿點都多過淝一下水囉. 咁落去環境會越來越差囉。 我都好鐘意狗, 但係更唔想居住環境變差,我亦都唔好過份去鄙 ...
cire 發表於 2010-3-17 23:32

你呢個 issue, 嚮當年出捉垃圾虫的 law 出現時好多狗主都 discuss 過, 如果你有留意張捉垃圾虫的 poster, 你會發現, 張 poster 只要求清理狗屎, 於是好多狗主打電話去食環境署查詢狗狗小便可以沖水麻, 食環境署當時的 reply 係 "你用水沖即係排放污水" 亦即係食環境署係可以出告票, 所以清狗狗小便的問題攪到好多狗主都唔知點算...
:zdevil: :zdevil: :zdevil: