藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 莊生bb
打印 上一主題 下一主題

請養寵物人事幫幫手... [複製鏈接]

所以我已貼哂tape唔用個中央抽氣...因為真係唔知佢抽出or抽入呀....

所以我已貼哂tape唔用個中央抽氣...因為真係唔知佢抽出or抽入呀....
莊生bb 發表於 2010-2-28 01:25

最好真係封左佢, 以前都測試過, 放塊隔塵棉0向上面, 好快就會成條黑晒,
尤其係你地有小朋友ge家庭, 吸得多真係唔好!

樓下個新公園, 我一定唔會帶樂比入去, 因為呢個公園一定唔比狗狗入, 狗狗入左去如果比人投訴趕走, 到時受苦ge唔係我地, 而係狗狗...我寧願行遠d, 去返名正言順ge狗公園比佢地堂堂正正咁玩..

最好真係封左佢, 以前都測試過, 放塊隔塵棉0向上面, 好快就會成條黑晒,
尤其係你地有小朋友ge家庭, 吸得多真係唔好!

樓下個新公園, 我一定唔會帶樂比入去, 因為呢個公園一定唔比狗狗入, 狗狗入左去如果比人投訴 ...
Tomato 發表於 2010-2-28 02:23

想問下d隔塵棉係邊度可以買到呀 ???

13# 濠仔
我買冷氣機用0個D, 剪開一條條痴上去!!

我用封箱膠紙封左佢。

我用封箱膠紙封左佢。
一家四口 發表於 2010-3-1 09:35

我而家都係用透明封箱膠紙封死佢.....總之唔好比佢透任何一滴"鮮風"入來...

13# 濠仔  
我買冷氣機用0個D, 剪開一條條痴上去!!
Tomato 發表於 2010-2-28 18:14

明白!!!

我而家都係用透明封箱膠紙封死佢.....總之唔好比佢透任何一滴"鮮風"入來...
Tomato 發表於 2010-3-1 17:51

睇黎我屋企大塵既"完"因係...鮮風口

我成日見到有人係L1 & L2 放狗, 當隻狗小便,個主人(唔係賓賓)就用支水淝一下就算.....我粗d咁講,一篤尿點都多過淝一下水囉. 咁落去環境會越來越差囉。 我都好鐘意狗, 但係更唔想居住環境變差,我亦都唔好過份去鄙視人家狗主但亦希望各狗主可以自律。我都好喜歡逗下人地養既狗仔玩。希望大家都可以主得開心 : )

我成日見到有人係L1 & L2 放狗, 當隻狗小便,個主人(唔係賓賓)就用支水淝一下就算.....我粗d咁講,一篤尿點都多過淝一下水囉. 咁落去環境會越來越差囉。 我都好鐘意狗, 但係更唔想居住環境變差,我亦都唔好過份去鄙 ...
cire 發表於 2010-3-17 23:32

你呢個 issue, 嚮當年出捉垃圾虫的 law 出現時好多狗主都 discuss 過, 如果你有留意張捉垃圾虫的 poster, 你會發現, 張 poster 只要求清理狗屎, 於是好多狗主打電話去食環境署查詢狗狗小便可以沖水麻, 食環境署當時的 reply 係 "你用水沖即係排放污水" 亦即係食環境署係可以出告票, 所以清狗狗小便的問題攪到好多狗主都唔知點算...
:zdevil: :zdevil: :zdevil: