藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: roadx
打印 上一主題 下一主題

十大劣質新盤 : 藍澄灣有份 [複製鏈接]

試過係廚房去水吸過隻膠匙出來,可能工人起樓時玩野. 搞到而家洗衫後成日滲哂 D 水出來

我可能要求低, 住左差不多七年, 無乜甩漏...

4# vivian

係喎
十大之中有唔少貴野來

傳說 當年建樓之時 有人拖欠工人薪金. 咁d工人咩心情 大家估到啦.
kk-in-hk 發表於 2010-2-8 10:57

米傻啦
”拖欠工人薪金”個microwave oven會壞咩
根本係發展商個腦有問題

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100207&sec_id=15307&art_id=13705773
出入要駁車 拖低造價
藍澄灣呎價 3400 青衣最平
2010年02月07日
(未有評分)瀏覽人次:1,367 回應:0  ...
wing102 發表於 2010-2-7 09:27

一仔咁每2/3個月發表下文章唱衰
樓價想升都難lu

出入要駁車 拖低造價
2010年02月07日

唉, 有幾多屋苑唔駛駁車呀... 有車你駁都好過一些屋苑話就話地鐡旁, 但係要行20分鐘以上先到...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

出入要駁車 拖低造價
2010年02月07日

唉, 有幾多屋苑唔駛駁車呀... 有車你駁都好過一些屋苑話就話地鐡旁, 但係要行20分鐘以上先到... ...
wychan 發表於 2010-2-9 10:29

你講得啱, 好似多年前既月海灣咁, 都以"鄰近地鐵"作賣點, 真係直線轆落去都有排未到啦, 而家仲喺隔離起建公屋添, 大家都係果個view, 但樓價就差得遠囉。

咁藍澄灣咪仲慘 比長青村仲騎住我地

咁藍澄灣咪仲慘 比長青村仲騎住我地
roadx 發表於 2010-2-16 12:30

如果公屋面積有rc咁大
我一早唔做去住公屋啦