藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5658|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

大家放狗要小心 [複製鏈接]

大家帶狗狗散步, 要小心行去大家樂0個邊, 因為水務署0個度養左隻疑似洛威拿GE狗狗, 如果你地狗狗好似我樂比咁, 平日屈0向屋企屈得多, 出街異常興奮會吠叫GE話, 更加要小心, 因為隻疑似洛威拿會即刻由水務署0個邊衝過來藍澄灣六座對出山坡上作近距離監視......情況極之恐怖, 我比佢嚇過3次喇.....仲有其他鄰居都試過, 因為唔知佢想做乜, 所以要小心!!

六座對出....我諗應該係一隻黑色既9....
佢見人見9就吠....我早幾日泊好車佢都係度吠我

我懷疑佢係傻既.....不過見過佢幾次佢係唔夠膽走過黎既.....

不過大家都係小心d好....唔排除佢會走過黎傷害你地...

唔知報1823 有冇用呢???

雖然我好驚, 但係唔想佢比漁農處送走......因為咁對佢來講只會係死路一條...
只係想養佢GE人唔該限制一下佢0向某一個範圍活動 (佢係有人養0架, 唔係流浪狗), 之前佢只會0向水務署0個邊吠人同狗, 但係而家唔知做乜佢識衝過來藍澄灣.....

洛威拿!!!有無綁住架?大家小心喎
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

雖然我好驚, 但係唔想佢比漁農處送走......因為咁對佢來講只會係死路一條...
只係想養佢GE人唔該限制一下佢0向某一個範圍活動 (佢係有人養0架, 唔係流浪狗), 之前佢只會0向水務署0個邊吠人同狗, 但係而家唔知做乜佢 ...
Tomato 發表於 2009-10-6 11:37

讚成, 冇理由個主人唔教/唔管狗就拉隻狗去屎...
大家小心為上!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

隻狗係有人養架, 我上次由天橋行番屋企時見到, 大家要小心, 隻狗好鐘意行緊6座CAR PARK 個位到吠, 佢企起身成個成年人既高度架, 我見百佳搬貨D工人用D膠紙拋入草叢, 隻狗叫得仲大聲....

另外最好唔好行咁近6座CAR PARK 位置, 因為有朝一天可能隻狗JUMP 過來....

隻狗係有人養架, 我上次由天橋行番屋企時見到, 大家要小心, 隻狗好鐘意行緊6座CAR PARK 個位到吠, 佢企起身成個成年人既高度架, 我見百佳搬貨D工人用D膠紙拋入草叢, 隻狗叫得仲大聲....

另外最好唔好行咁近6座CAR P ...
我係小忌廉 發表於 2009-10-7 23:47

係呀!!雖然我視察過佢最中意企0個位同藍澄灣有一定距離, 但係我相信只要佢肯跳同夠膽跳, 有朝一日真係會跳到過來.....

個隻狗 好凶 小心

hq

1# Tomato
我e+同北京pigpig仔都唔行果度了, 可以乘lift到2字, 經停車場落商場, 避開佢