藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2101|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

多謝 Jeffrey [複製鏈接]

早幾日上唔倒這個討論網,所以响業主網的留言版留言問吓點解。唔知點解 post 完後先發覺所有中文字都變哂樣,都唔知點算,好咗 Jeffrey 幫我重寫一次,唔該 Jeffrey 。       

我想問吓點解會出怪字呢? :?:  :?:    我一路都用手寫版,同理之前响留言版留言都無事的。 重有我想知道點樣可以响 search engine 找到自己整的網站呢?   :?:  :?:  我想學 Jeffrey 一樣做 homepage ,之後等人在 search engine 揾倒我的 homepage。   :mrgreen:  :mrgreen:

Gi Gi

我諗都係.......電腦問題......交比doctor cat...解答。
而web page  ~~~~唔...我N年前用"方page-express"...寫個一個。
初學者容易上手,好似打word咁。
不過深人者,.....都係問....doctor cat 好。
永遠愛著您 :em21: [/code]

Re: 多謝 Jeffrey

[quote:d75a26a8a6="Gi Gi"]早幾日上唔倒這個討論網,所以响業主網的留言版留言問吓點解。唔知點解 post 完後先發覺所有中文字都變哂樣,都唔知點算,好咗 Jeffrey 幫我重寫一次,唔該 Jeffrey 。        [/quote]

不用言謝,這是我的責任,而且只是舉手之勞o者!

[quote:d75a26a8a6="Gi Gi"]我想問吓點解會出怪字呢? :?:  :?:    我一路都用手寫版,同理之前响留言版留言都無事的。 重有我想知道點樣可以响 search engine 找到自己整的網站呢?   :?:  :?:  我想學 Jeffrey 一樣做 homepage ,之後等人在 search engine 揾倒我的 homepage。   :mrgreen:  :mrgreen:

Gi Gi[/quote]

可能因為你打文章時,網頁當時用了簡體做編碼而引致吧! :idea:

而有關造完之網頁可以用search engine找到的做法,是要與有關之search engine 網站有聯繫才可以做到。(本人之網站則沒有此聯繫 :em01: )有關詳細情況可找hales幫幫忙。

如有興趣做網頁的話,可以大家一齊研究,因本人亦是這幾個月才開始學寫。 :mrgreen: 交流一下心得吧!

Jeffrey & Shirley

[quote:663a668d81="dick&queenie"]我諗都係.......電腦問題......交比doctor cat...解答。
而web page  ~~~~唔...我N年前用"方page-express"...寫個一個。
不過深人者,.....都係問....doctor cat 好。[/quote]
喵~
其實寫網頁呢家野貓貓真係非常麻麻地 只係識用d簡單o既program 好似front page 同dreamweaver 咁 實在係太失禮.....(o拿o拿聲將呢個重任交俾jeffrey 大哥先 :em12: )。不過有樣野就不可不知 就係flash 呢家野嘞 因為佢就係用o黎做靚靚網頁o既必須品 好似d動畫同一d同interactive 有關o既野咁呀。 :wink:
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

[quote:6563edee47="貓貓仔&貓貓女"][quote:6563edee47="dick&queenie"]我諗都係.......電腦問題......交比doctor cat...解答。
不過深人者,.....都係問....doctor cat 好。[/quote]
喵~
其實寫網頁呢家野貓貓真係非常麻麻地 只係識用d簡單o既program 好似front page 同dreamweaver 咁 實在係太失禮.....(o拿o拿聲將呢個重任交俾jeffrey 大哥先 :em12: )。不過有樣野就不可不知 就係flash 呢家野嘞 因為佢就係用o黎做靚靚網頁o既必須品 好似d動畫同一d同interactive 有關o既野咁呀。 :wink:[/quote]

Doctor 貓貓仔&貓貓女 :

請問這個靚靚討論區內   ,那些昰用 Flash 來做呢? 難唔難學呢?   8)

Gi Gi

喵~
好似呢個網頁最頂同最底o個d會郁既banner o羅 有o左佢o地 個網頁會靚好多o架。
睇o下下面個網頁你就明o既嘞!!!
http://www.square-enix.co.jp/finalfantasy/index.html
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~