藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: buku
打印 上一主題 下一主題

HELP [複製鏈接]

[quote:a4bbf9b21d="Winnie the Pooh"]呢隻應該係"角胸粉扁蟲"
睇吓啦...........

http://gaga.jes.mlc.edu.tw/new23/cp03_9.htm

http://www.baphiq.gov.tw/public/Attachment/841615222671.pdf

應該係响啲有碘粉質嘅食品到嚟..........
例如:米/麵/麥皮

記住一定要找出原頭,唔係就好煩.................[/quote]

你既資料好有用呀, 但我都唔知點樣可以 kill 晒佢地
kill 蟲專家係邊到搵呀

[quote:1541b66d1d="kingi"][quote:1541b66d1d="一家四口"]我都未見過, 我屋企就有D細細隻好鈍果D烏蠅仔, 一日見3-4隻咁啦, 我已經覺得好煩...但你果D ~~~ :em07:[/quote]

我地屋企都係咁...殺之不盡...[/quote]

好啦 ~~ 足知比我遇到個知心人啦...我問過5樓大堂, 又話冇人投訴過有呢個問題, 好似得我係咁樣, 我都搵過滅虫公司殺虫, 但兩日後又再係咁, 應該係窗外飛入嚟架啦, 冇辦法..

[quote:5335978999="Winnie the Pooh"][quote:5335978999="buku"]請問你地睇唔睇到相架?? 我要 login 后先見返張相既??
係咪正常架??
同埋, 有冇人知, 我點樣先可以 kill 晒 lee 班野, 我好驚呀,
一早起身又有 3 隻, 我都唔想殺生, 但我真係好驚呀[/quote]

1)冇錯,係要login咗先見到啲相嘅........

2)你一定冇可能殺死l哂佢咃,你一定要找出原頭,然後掉咗佢.........
都唔得嘅話,就要掉哂所有碘粉質嘅野,到冇再發現佢哋,
之後至買過啲新嘅,但係記住一定要用箱入起佢..........[/quote]

其實我地係冇飯 couple, 可能係 dog food 引起, 我已經掉晒所有 dog food, 又買左 kill 蟲噴霧, 諗住 lee 個 week 搞點佢, 如果都唔得, 先搵滅蟲公司喇, 多謝晒各位  :sweat: !!

你屋企可以能有D野放耐左    或無保存好惹呢班野   
你去穩下   收拾下D野食等等    清潔下    跟住你去買只殺蟲水   係無味果只   係經常班野出沒嘎地方用    應該好快就無嘎喇