藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5665|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

[討論區] - C/D. 會所問題 (P.4 P.8-9) [複製鏈接]

[討論區] - C/D. 會所問題  請在此討論

我見佢地話只有室內會所是由獨立會所公司管理 而空中花園以及
泳池都係由酒店方面管理 照咁睇 唔知係咪唔俾會費(150/mth)
都可以用泳池呢? 冇理由空中花園都要俾入場費咖??

[quote:ad86bba886="hales"]我見佢地話只有室內會所是由獨立會所公司管理 而空中花園以及
泳池都係由酒店方面管理 照咁睇 唔知係咪唔俾會費(150/mth)
都可以用泳池呢? 冇理由空中花園都要俾入場費咖??[/quote]

佢話介定為公共地方 :roll:

注意業主兩年後要負責8部車之維修和雜費
我係隱形人  :em19:

[quote:de96b2bb75="wicyh"][quote:de96b2bb75="hales"]我見佢地話只有室內會所是由獨立會所公司管理 而空中花園以及
都可以用泳池呢? 冇理由空中花園都要俾入場費咖??[/quote]

佢話介定為公共地方 :roll:[/quote]
接咁睇應該唔入會都可以去游水喎@@??

如果花園係公眾地方即係要我地俾錢做維修...

總之兩年後就大檸樂 ....

不過都有兩年密月期....
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:258f72abbb="wychan"]總之兩年後就大檸樂 ....

不過都有兩年密月期....[/quote]

咁兩年後好大機會會加管理費  :?:  :?:
藍澄藍澄我愛你

[quote:316acae5fd="wicyh"]注意業主兩年後要負責8部車之維修和雜費[/quote]

兩年後可以賣晒 d 車佢 收入可作為管理用 !  
Simpsons

不過我相信頭兩年既管理費應該會儲到唔少 日後冇咩大鑊野應該ok 唔駛太擔心
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:cee98fcd97="hales"]如果花園係公眾地方即係要我地俾錢做維修...[/quote]
無錯!一般屋苑都係咁做法