藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7429|回復: 37
打印 上一主題 下一主題

收警告信 [複製鏈接]

各位好:

請問各位有收過管業處的警告信嗎?因今天管業處告訴我有人投訴我的小狗(西施)吠將會出信給我(我是租客)和業主,想問會有什麼後果呢?為防止牠再吠,我打算若我不在家時把牠關進主人房,請問可行嗎?

警告信內容說什麼 ??

還未收到,收到後再告知大家.

模擬警告信內容 :
呢度我住晒, 人吾准出聲,狗吾准吠聲. 行過門口吾准發聲 , 開門記得要滅聲, 你講野大聲,就吾准出聲.
我投訴你無理, 你有理都無人理,因為呢度我住晒,吹咩 !

呢到某 d 住戶投訴多過狗吠

我收過, 當日因為大單位隻狗狗半夜吠, 管理處打電話比我話係我屋企狗狗吠, 我問過隔離鄰居, 佢話唔係投訴我, 但係管理處都比左封警告信我.....
內容大致係話有人投訴, 呢度唔養得狗之類啦....

你話呢個管理處幾醒0Y, 連投訴都搞錯~

至於將狗狗放0向房,  我覺得OK喎!因為對於敏感、神經質GE狗狗, 其實我地唔0向屋企, 放佢地全屋自由行係會令佢地好無安全感,....反而搵一個地方, 限制佢地活動範圍, 比佢地安心咁休息, 對佢地會更好!

我返左工之後, 都要樂樂比比入書房!書房裏面放好床仔, 廁所, 玩具, 水, 風扇,, 佢地就好乖乖咁0向書房玩同訓覺!!因為書房度門比較實正, 可以隔到D聲, 如果佢地吠, 都無咁應聲....

我昨天才搬來, 今天去食LUNCH, 樓下大堂管理員告知, 我隔離單位個業主去投訴我單位有養狗, 樓下大堂呀E話, 原先我住緊個層都有人養狗架, 又係隔離個(粉腸)投訴左之後, 無再有人養狗啦, 我養左隻狗快6年半啦, 點算? ANY BODY CAN HELP ME??? PLEASE???

搵條粉腸講吓啦(妳要扮到好慘,加少少涙水),如果唔得就大佢,狗唔養係可以,但唔代表你可以過寧靜的生活,呵呵
咁就可以做到先小人後君子啦

係呀...吹呀...我手提係鍾意用狗吠聲呀...你吾可以吾俾我用架手提架喎...我閒時聽歌之如都會播下狗既小電影...咁電視入面隻狗吠..吾通你又吾俾我播啦喎...

你有咩野證明我隻狗吠先...你偷入我間屋 ? 你偷拍我生活 ?

哎,係呢度養狗真係受盡白眼!
成日都要擔驚受怕 :x