藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: piggy
打印 上一主題 下一主題

好想好想、真係好想養狗>_< [複製鏈接]

[quote:a6a685f3bc="piggy"]蕃茄小姐
吾知我可吾可以跟你同佢地散步一次呢?:face13: 我想了解環境先、同時都考慮自己有無體力日日帶去散步(始終、日頭工作好忙、、、)。

我仲要考慮、屋企個窗無窗花、驚一個吾留神、狗狗跳左落去、、、、、。吾開窗、又驚焗死佢。。(唉、甘多野驚、可能一個人真係吾適合養狗 :nowords: )[/quote]

緊係得啦!!等我返去同老公夾0下時間先!!
其實星期六'日6點幾去狗公園就最好 因為有好多鄰居都會去放狗 等我睇0下邊日去 因為呢個禮拜如果唔跑馬 我地可能會去彭福公園玩呀!
我pm我電話比你!!

蕃茄小姐

彭福公園、、、、好遠ga booooooor :em07:
仲有、請問、、、、mat 0野係PM呀?(最近d網上新詞語、我吾係好識 h: )

[quote:6c7bbcedb4="piggy"]蕃茄小姐

彭福公園、、、、好遠ga booooooor :em07:
仲有、請問、、、、mat 0野係PM呀?(最近d網上新詞語、我吾係好識 h: )[/quote]

登入個icon 隔離有個"檢查您的私人訊息 " 你入去就見到0架喇~~
彭福公園算近喇!!好大草地 好好玩0架~~我老公渣車去嘛~~

Piggy

因為最近天氣好熱 怕樂樂比比中暑 所以暫時唔帶佢地去散步!!
不過我想問你 如果你可以養 你會養咩狗狗0架???

如果未養都勸你唔好養住!

一來真係有機會俾人趕走
二來你唔清楚隻狗性格係點,如果真係愛吠,好易俾人投訴
三來受盡歧視、唔得光明正大

我都準備搬....所以最好停一停、諗一諗! :em16:

[quote:68e8d3d1e3="Tomato"]Piggy

因為最近天氣好熱 怕樂樂比比中暑 所以暫時唔帶佢地去散步!!
不過我想問你 如果你可以養 你會養咩狗狗0架???[/quote]

Hehe我想養"醜八"(八哥)。因為実在醜得太可愛 :yeah:

BTW佢地未中暑、我ALREADY中暑。。。。。 :nowords:

[quote:31779c34d4="公公婆婆"]如果未養都勸你唔好養住!

一來真係有機會俾人趕走

我都準備搬....所以最好停一停、諗一諗! :em16:[/quote]

係ar我都知。依家停左係度。。。。。 :em06:
点解香港人、甘吾識得同動物和平共處gar。小小事就投訴。琴晩我楼上有人勁跑(応該係細路)、吾通我又去投訴0羊? :HIT:

[quote:839c788825="piggy"][quote:839c788825="公公婆婆"]如果未養都勸你唔好養住!

一來真係有機會俾人趕走

我都準備搬....所以最好停一停、諗一諗! :em16:[/quote]

係ar我都知。依家停左係度。。。。。 :em06:
点解香港人、甘吾識得同動物和平共處gar。小小事就投訴。琴晩我楼上有人勁跑(応該係細路)、吾通我又去投訴0羊? :HIT:[/quote]

住呢度就係咁....其實應該係話 香港就係咁....

同埋呢度某 d 住戶見到狗會驚反大到死  唔通係大陸人  ??  :
我隻狗都比佢 D 反應 嚇親 !!

還有八哥性格都好好 唔會點亂吠

即係甘、總結各留言及HK一般屋苑情況、我地依家其実係返左去以前d封建時代

封建時代              HK"文明屋苑"
男人可以三妻四妾       其他住戸可以養猫養兔養亀養魚
女人吾可以同其他男人有接触  我地吾可以養狗
男人可以花天酒地       住戸可於屋内狂奔、猫仔可以叫春
女人吾可以同其他男人傾談   狗隻連飄~都吾得
女人一被発現同其他男人接触  我地一被発現養狗
即使只係閑話家常       即使已非常自律(吾乱0曹、乱跑、乱大小二便)
都被人屈有0愛味関係      都被実Q屈話乱吠(其実係実Q係門口拍門)
即時要浸豬籠或趕出村     即時要趕出屋苑
         欲加之罪、何患無詞~~~:nowords: