藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7568|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

是我錯嗎?? [複製鏈接]

實在不知道  煩請各街坊比DD意見???
入伙快5 年了  一直和鄰居都有點頭微笑.....
但最近1個半月  我俾新鄰居投訴4 次.........原因是腳步聲太大
第1 2 次在晚上10時半左右  我接受  應是女兒在廳走動  但肯定不是亂走我們在家是赤腳
昨晚8時半前(第3次)  家中有朋友到訪(2小 6大)
昨晚10時前(第4次)  朋友已走
平時晚上家中只我和太太 女兒8歲及姐姐
朋友到家  1年不到4次
是否我做錯??? :?:  :?:  :?:  :?:

my upstair always running i havent complain woo ! coz i think is children la ! so no need to complain it coz i also has children !

呢度有 d 住戶係咪痴線係咪都投訴

呢度D隔音又係差D既 我比較好彩 我諗我地係層全樓最嘈既單位 有人話狗仔有嘈音 之但係我諗我地果層既狗仔 遠遠未及我間屋嘈 因為我對仔女玩起嚟好嘈 而我鬧起佢地嚟亦唔弱 但好好彩 我地未比人投訴過囉。

好多時 我都會提下大家靜D 但你知啦 鬧起仔女嚟....  :mrgreen:

喺呢度 多謝多年嚟我地周圍隣居對我地既忍耐  :em14:

HAHAHAH my daughter also like running & dancing ! so when she running & dancing i'll ask her stop !

新鄰居唔慣有姐!

住RC要樓上行路無聲,除非樓上的人識"飄"! :em07:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我家的兩個小孩成日都走來走去,好彩樓下都無投訴。

[quote:a0d62a9935="grassman"]新鄰居唔慣有姐!

住RC要樓上行路無聲,除非樓上的人識"飄"! :em07:[/quote]

係都好驚WO :em07:

8:30pm都投訴? 呢d時段有步行聲同拉椅聲都好難避免啦 佢地真係野蠻左d喎...
Rambler Crest Soccer Club

唔係呀...8:30pm都嘈....咁佢應該買50樓喇...大家都係住rc啫...都算一家人呀...點解要咁喎...